Dupa ce am spalat si am curatat legumele le dam pe razatoarea mare si le punem la calit in vasul in care facem ciorba. Dupa cateva minute le stingem cu apa calda. Le lasam sa fiarba la foc mic si ne ocupam de perisoare. Dam pe razatoare o ceapa, o calim in putin ulei adaugam cele 2 linguri de orez spalat, mai lasam putin pe foc. Taiem mararul foarte fin si il amestecam cu carnea, ceapa si orezul, punem un ou si potrivim de sare. Compozitia fiind gata punem pe foc un alt vas cu apa si un praf de sare. Cand apa clocoteste formam cu mana uda bilute din carne si le fierbem pana se foemeaza si de intaresc putin. Mai adaugam apa calda - pana la trei litri - in vasul de ciorba, luam cu spumiera perisoarele si le punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba zece minute si turnam sucul de rosii, apoi borsul pe care l-am fiert in prealabil, potrivim de sare. Fierbem ciorba la foc moderat pentru a nu se zdrobi perisoarele. Cand orezul din perisoare este fiert, stingem focul, batem un ou intr-un castronel cu un polonic de ciorba si il adaugam in ciorba amestecand continuu. Taiem leusteanul marunt, il adaugam deasupra si acoperim vasul. Astfel aroma leusteanului se pastreaza mai bine si ciorba este mai apetisanta.
Nu pun orez in ciorba pentru ca mi se pare suficient cel din perisoare, dar cine doreste sa fie ciorba mai groasa poate sa caleasca orezul o data cu zarzavatul.
Va doresc pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii