autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
500 g carne cu oase de curcan, gaina, rata sau gisca, , 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), , o ceapa mijlocie, , o lingura de orez, , 1/2 l zeama de varza, , un galbenus, , 100 ml smantana sau iaurt, , sare, , leustean.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

110 voturi

Mod de preparare

Carnea taiata bucati se pune la fiert in 3 l apa rece cu un virf de lingurita de sare. Cind clocoteste, se adauga zarzavatul ras prin razatoare cu gauri mari, sau taiat in forma de chibrit, si ceapa taiata marunt.


Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei.


Se fierbe 20 minute.


Ciorba se acreste cu zeama de varza sau, in lipsa, cu bors, cu zeama sau sare de lamiie, sau cu otet.


Se fierbe cu zeama de varza sau cu borsul citeva minute. Cu zeama de lamie se acreste numai dupa ce s-a luat de pe foc, ca sa nu se distruga vitaminele.


Se drege cu galbenusul de ou si smantana pentru aroma, se adauga leustean verde sau uscat.
-->
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, se tine putin in apa rece si se pune la fiert in 1,5 litri apa rece cu putina

44 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)

Se pun la fiert bucatelele de carne in apa cu sare. Cind fierbe se ia spuma lasata. Zarzavatul se

7 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Tare gustoasa trebuie sa fie...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    O reteta foarte interesanta.Felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

110 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne cu oase de curcan
  • gaina
  • rata sau gisca
  • 200 g zarzavat (morcov
  • patrunjel
  • telina)
  • o ceapa mijlocie
  • o lingura de orez
  • 1/2 l zeama de varza
  • un galbenus
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • sare
  • leustean.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

6 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

Tare gustoasa trebuie sa fie...

Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe