autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Ingrediente
1 fir de praz, ulei, apa, 1/2 legatura de patrunjel, 1 iaurt, 2-3 cartofi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala foarte bine si se taie rondele.


Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga prazul.


Se lasa la calit in ulei pana se inmoaie.


Se pune apa deasupra si cativa cartofi taiati cubulete. Se potriveste de sare si piper. Cand totul a fiert se pune patrunjelul si iaurtul si se mai da un clocot.


Se serveste cu crutoane de paine si cine vrea cu smantana.


Facultativ se pot adauga 2-3 crenvursti subtiri taiati rondele.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz cu dovlecel

Morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mare(curatati si spalati). Prazul se taie

2 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam

9 voturi    10 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • amic

    amic (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Pozele ne arata ceva despre morcov. Textul ???. Oricum, fie ca se caleste morcovul impreuna cu prazul sau anterior punerii prazului in ulei, fie ca se pune in ciorba odata cu cartofii si verdeata, ciorba va iesi minunat . Si gustoasaaaaa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Am facut aceasta ciorbita si mi-a placut foarte mult !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Imi lasa gura apa Sidy draga. Usoara si gustoasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      O ciorba usoara pt organism, si destul de rapida, imi place.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Imi place foarte mult prazul,iar ciorbita ta cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 fir de praz
  • ulei
  • apa
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 iaurt
  • 2-3 cartofi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Salam de casa din pulpe de pui

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

amic (Chef de cuisine)

Pozele ne arata ceva despre morcov. Textul ???. Oricum, fie ca se caleste morcovul impreuna cu prazul sau anterior punerii prazului in ulei, fie ca se pune in ciorba odata cu cartofii si verdeata, ciorba va iesi minunat . Si gustoasaaaaa!



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu sfecla rosie

Se curata ceapa, morcovul, ardeiul gras si se dau prin razatoare. Intr-o oala se incinge uleiul si se calesc. In ultimul timp, ca sa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe