autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2009

Ingrediente
1 fir de praz, ulei, apa, 1/2 legatura de patrunjel, 1 iaurt, 2-3 cartofi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala foarte bine si se taie rondele.


Se incinge uleiul intr-o oala si se adauga prazul.


Se lasa la calit in ulei pana se inmoaie.


Se pune apa deasupra si cativa cartofi taiati cubulete. Se potriveste de sare si piper. Cand totul a fiert se pune patrunjelul si iaurtul si se mai da un clocot.


Se serveste cu crutoane de paine si cine vrea cu smantana.


Facultativ se pot adauga 2-3 crenvursti subtiri taiati rondele.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam

9 voturi    10 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de praz cu dovlecel

Morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mare(curatati si spalati). Prazul se taie

2 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • amic

    amic (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Pozele ne arata ceva despre morcov. Textul ???. Oricum, fie ca se caleste morcovul impreuna cu prazul sau anterior punerii prazului in ulei, fie ca se pune in ciorba odata cu cartofii si verdeata, ciorba va iesi minunat . Si gustoasaaaaa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    Am facut aceasta ciorbita si mi-a placut foarte mult !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Imi lasa gura apa Sidy draga. Usoara si gustoasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      O ciorba usoara pt organism, si destul de rapida, imi place.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Imi place foarte mult prazul,iar ciorbita ta cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 fir de praz
  • ulei
  • apa
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 iaurt
  • 2-3 cartofi
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Ceafa de porc cu gutui caramelizate si rodie

Bucata de ceafa de porc se feliaza astfel ca sa aiba cam 1,5 cm grosime . Intr-un vas mai mare cu

1 vot    0 comentarii
50 min
Fripturi

Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga

3 voturi    2 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

amic (Chef de cuisine)

Pozele ne arata ceva despre morcov. Textul ???. Oricum, fie ca se caleste morcovul impreuna cu prazul sau anterior punerii prazului in ulei, fie ca se pune in ciorba odata cu cartofii si verdeata, ciorba va iesi minunat . Si gustoasaaaaa!



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe