autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui a la grec

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat.


In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si apoi carnea.


Se pregateste sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smintina frecata si faina cu adaos de zeama de la ciorba.


Se amesteca bine compozitia si se adauga in vasul cu ciorba, continuindu-se inca 5 minute fierberea.


Se potriveste gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata.


Se serveste cu verdeata taiata marunt.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha , 12 ianuarie 2010

    iooooii. da sa cititi atent! ca scrie GALBENUSURI nu albusuri... hahahahah... mi-e mi-o iesit tot o spuma!

  • Fara foto

    FaceLaMinutGrataruENelutuBucataru , 21 noiembrie 2009

    este minunata daca completezi cu un pic de cilli si schimba sarea de lamie cu zeama!

  • Fara foto

    Doina , 08 noiembrie 2009

    Prea multa faina. Iese mult prea groasa. Ar trebui sa fie mai putina sau deloc.

    • Fara foto

      dana , 30 septembrie 2009

      este o reteta foarte buna abia astept sa o aplic

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      Florin , 22 septembrie 2009

      Pai daca nu adaugi smantana nu mai e a la grec..

    • Fara foto

      silviu , 09 august 2009

      Doamnelor si domnisoarelor,sunt Silviu si am 21 ani,azi am facut prima mea ciorba de pui a la grec si a iesit,nu buna,fantastica as spune.Nu am respectat intru totul reteta,nu am avut patrunjel,marar sau telina,dar eu am complectat,ca asa am crezut de cuviinta,cu ardei gras,si asta nu prea mult,si pot spune ca iesit extraordinara...pentru cine se mai incumenta,spor la treaba cu curaj,nu se face greu...:-D

    • Fara foto

      gyny22bug , 31 iulie 2009

      Daca ai marunti carnea ar avea cu totului tot un alt aspect :P Oricum e buna ciorba asta si cu smantana :D

    • Fara foto

      Gabi , 20 iulie 2009

      Fetelor...albitura e radacina de patrunjel, a nu se confunda cu pastarnacul, care e ...tot cam alb, dar un pic mai gros, de obicei, si are gust total diferit. In nici un caz cand spune "albitura" nu se refera la sosul de dres, cum a spus Sorina...Ai fost foarte amuzanta, apropo!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Eu nu adaug smantana si o acresc intotdeauna cu zeama de la 2 lamai.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      E foarte buna reteta asta.

    • Fara foto

      galea , 13 martie 2009

      Am gatit o asfel de ciorba si pot spune ca este delicioasa si pe placul baiatului meu......

    • Fara foto

      pepino , 02 martie 2009

      Ciorbele "a la grec" se acresc numai cu lamaie, altfel nu mai pot fi numite a la grec. Si nici usturoi sau tarhon nu se pun!

    • Fara foto

      Rox , 18 ianuarie 2009

      ANNE, sa inteleg ca reteta asta este doar pt ardeleni??? Atunci de ce nu se numeste "ciorba de pui a la grec pt ardeleni"???

    • Fara foto

      nikkai , 05 ianuarie 2009

      Va lamuresc eu, o gospodina cu experienta, care este albitura! Albitura este radacina de patrunjel si are culoarea foarte alba, atat pulpa cat si coaja. Dar sa nu o confundati cu pastarnacul, care seamana foarte tare, doar ca el e usor mai galbui. Au.....exact aceeasi forma, e doar o usoara diferenta de culoare, pe care daca nu ai experienta, e mai greu de deosebit. Cel mai bine e sa intrebati atunci cand cumparati. De regula la o ciorbita sau supa se folosesc amandoua, au gusturi diferite si dau aroma excelenta! Si, fetelor....nu mai folositi sare de lamaie! E otrava curata! Denumirea de "a la grec" vine din bucataria greceasca si inseamna o supa dreasa cu smantana si acrita cu lamaie. Succes!

    • Fara foto

      ANNE , 11 decembrie 2008

      Ardeleneii stiu ce este albitura, dar nu toti, se pare. Ciorba este delicioasa. Daca pui usturoi si otet, o sa aduca cu ciorba de burta la gust, dar este ok.

    • Fara foto

      christina , 26 noiembrie 2008

      Albitura sunt radacinoasele albe la culoare, nu?! Adica: patrunjel, pastarnac, telina. Si un sfat: nu mai acriti cu sare de lamaie, ca acum se gasesc lamai , berechet! E tare nociva! Dati un google si o sa vedeti! Ati incercat sa puneti tarhon? Ii da o aroma deosebita! Spor la treaba!

    • Fara foto

      roxana , 15 octombrie 2008

      Albitura e leguma aia alba care seamana la forma cu morcovul...

    • Fara foto

      Florina Andreescu (Bucatar) , 09 octombrie 2008

      Albitura inseamna pastarnac, radacina de patrunjel....

    • Fara foto

      sorina , 05 octombrie 2008

      Mihaela, "200g de albitura" cred ca se refera la sosul cel alb care trebuie facut : "Se pregateste sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smintina frecata si faina cu adaos de zeama de la ciorba." Nici eu nu stiu ce inseamna cuvantul, nici in Oltenia nu se foloseste :)

    • Fara foto

      mihaela , 01 octombrie 2008

      E super buna ciorba, dar te rog sa zici ce sint alea albituri? O fii patrunjel? In ardeal nu se cunoste cuvintul. Mersi mult.

    • Fara foto

      jo , 16 iulie 2008

      incercati sa inlocuiti lamaia cu putin otet si usturioi

    • Fara foto

      paula , 14 iunie 2008

      prima mea ciorba....o pregatesc acum...app a iesit super

    • Fara foto

      ralukutza , 23 mai 2008

      Nu prea se pune sare de lamaie. Nu a iesit buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

460 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 1 kg pui
  • 2,5 I apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 250 g smantana
  • 50 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 5 g sare de lamaie
  • otet
  • 50 g patrunjel,
  • 50 g marar
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

miha

iooooii. da sa cititi atent! ca scrie GALBENUSURI nu albusuri... hahahahah... mi-e mi-o iesit tot o spuma!

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe