autor:

Ramona

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de pui ardeleneasca

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa. taie bucati telina si radacina de patrunjel, se dau prin razatoare cei 2 morcovi. pun toate legumele la prajit intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei.


Se amesteca bine, apoi se adauga una-doua linguri de apa. Dupa 5 min. se pun si bucatile de pui la prajit.


Se mai lasa la prajit cca 10 min, se adauga boiaua, se amesteca bine, apoi se adauga 3-4 l de apa rece.


Se adauga legatura de patrunjel verde pentru gust, din care se pastreaza frunzele si se toaca.


Dupa cca 20 min. de la clocot, se ia putina supa deoparte, iar intr-un bol se freaca bine galbenusul de ou, cu putina sare si 5 linguri de smantana.


Se adauga supa de pui peste smantana si apoi se pune in ciorba.


Se potriveste de sare, piper si se drege cu putin otet(daca se poate de mere, e foarte sanatos).


Se adauga frunjele de patrunhel tocate, se da un clocot apoi se stinge focul si se acopera cu un capac, pentru ca toate aromele sa se imbine, si sa creeze acea consistenta necesara unei ciorbe.


Va doresc pofta buna la o ciorba de pui ardeleneasca.


Aceasta reteta o am de la bunica mea, care vara nu punea smantana cu ou decat la servire, pentru ca ciorba sa nu se strice de la caldura, si adauga si frunze de telina printre frunzele de patrunjel-pentru o aroma deosebita!

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Andreea I

    Andreea I (Chef de cuisine):

    Foarte buna, mi-a iesit minunat !

  • Fara foto

    AnnaM (Chef de cuisine):

    eu am adaugat si cartofi sa fie mai consistenta

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Micu Marcela , 12 noiembrie 2013

    hmmmmmmmmmmm

  • Fara foto

    Izabela Andreea , 12 noiembrie 2013

    Eu pun si usturoi in ea. Demential!!

  • Fara foto

    luminita , 15 octombrie 2013

    e ff buna imi place si mie ...

    • Fara foto

      larisa , 07 octombrie 2013

      Am sa o fac si eu.....ce bine arata

    • Fara foto

      Nicusor Costea , 17 septembrie 2013

      Am facuto este foarte buna.Va multumesc.

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 17 septembrie 2013

      nu se pune si orez sau fideluta ?

    • Fara foto

      Simona Gorcea , 21 august 2013

      am sa incerc sa o fac, sper sa-mi reuseasca.

    • Fara foto

      Letitia Vladislav , 14 august 2013

      MMULTUMMMMMESC !!!

    • Fara foto

      Letitia Vladislav , 14 august 2013

      De ce nu am PRINT ca sa pot sa copiez rezete?

    • Fara foto

      Rozalia Gavrilas , 05 august 2013

      miine gatesc ciorba de pui ardeleneasca.

    • Fara foto

      Puiu Romanica , 12 iulie 2013

      am sa incerc s-o fac.

    • Fara foto

      Ramona , 27 iunie 2013

      super buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iulie 2012

      Foarte gustoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      E foarte buna.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Gustoasa dupa cum arata

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 02 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

106 voturi

Ingrediente

  • Pentru aceasta ciorba de pui aveti nevoie de: o ceapa
  • 2 morcovi,o bucata de telina
  • o radacina de patrunjel
  • o legatura de frunze de patunjel
  • 2 bucati de spate de pui
  • portionate
  • 2 linguri de ulei
  • boia
  • 5 linguri de smantana
  • un galbenus
  • sare
  • piper si putin otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Ramona

Limonadă cu grepfruit si lămâie

Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit,

16 voturi    5 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

Chec Simplis

Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat

1 vot    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

116 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Micu Marcela

hmmmmmmmmmmm

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

2 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe