Carnea se spala, se pune la fiert. Se strange spuma, se adauga ceapa, ardeiul taiat marunt si 2 frunze de dafin.
Se lasa sa fiarba carnea incet la foc mic aproximativ 1 ora.
In timpul acesta, cartofii si morcovul spalati si curatati se taie cubulete, se spala orezul (daca e orez prefiert nu se spala).
Dupa ce a fiert carnea se adauga cartofii, morcovul si orezul. Se da focul mai tare pentru 30 minute.
Dupa fierberea legumelor se adauga bors. Se fierbe 1-2 min, dupa care se potriveste cu sare.
Se adauga verdeata, se stinge focul si se lasa ciorba acoperita 20-30 min ca sa se patrunda.
In general, exista variatii de la reteta prezentata. Se poate folosi alt tip de carne (in acest caz se modifica timpul de fierbere a carnii), in schimbul orezului se pot adauga taitei. Personal am folosit doar jumatate din ardei si am adaugat si o mica sfecla rosie data prin razatoare (de unde si tenta rosie a ciorbei din poza).
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii