autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu smantana

Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Ingrediente
Un piept de pui dezosat, un borcan de smantana cu grasime mare, o legatura patrunjel verde, o lingura cu ulei, un morcov, o telina (radacina mijlocie), 2 cepe rosii, doi ardei grasi (verede si rosu), sare, fidea.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

65 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca foarte marunt. Telina si morcul se dau pe razatoarea mica. Ardeii se toc si ei.


Se pun aceste ingrediente la fiert intr-o cratita de 5 litri plica cu apa. De ce se pune apa multa de la inceput? Pentru ca legumele sa de-a gust in toata supa. In timpul fierberii legumelor pieptul de pui se taie cubulete. Cand legumele au fiert pe jumatate se adauga pietul de pui si uleiul.


Se fierbe ciorba bine. Spre final se adauga fideaua. Cand este gata se opeste focul, se mai lasa 5 minute si se adauga smantana. Smantana se adauga dupa 5 minute pentru asi pastra consistenta.


Se adauga apoi patrunjelul taiat fin. Ciorba se servesre calda in boluri speciale, cu putin piper, mujdei de usturoi, si ardei iute, dupa preferintele fiecaruia. Ardeiul gras, verde si rosu, morcovul, ceapa rosie vor da un aspect placut acestei ciorbe, combinatia de culori fiind absolut necesara in prepararea oricarui fel de mancare. Atata aspectul cat si gustul aceste ciorbe este excelent.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu smantana

Se pune carnea la fiert in apa cu sare iar cind clocoteste se spumuieste. Se adaufa toate legumele

22 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cocos cu taietei de casa

Dupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand

10 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valy , 14 ianuarie 2009

    of, Doamne....mai bine ma insor...

  • Fara foto

    iancu alina (Bucatar) , 07 iulie 2008

    acum vara e perfecta ca nustiu ce sa mai gatesc inafara de supa de legume etc bv e super gustoasa

  • Fara foto

    adrib , 23 mai 2008

    Buton de preparare nu puteti pune? :)

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

65 voturi

Ingrediente

  • Un piept de pui dezosat
  • un borcan de smantana cu grasime mare
  • o legatura patrunjel verde
  • o lingura cu ulei
  • un morcov
  • o telina (radacina mijlocie)
  • 2 cepe rosii
  • doi ardei grasi (verede si rosu)
  • sare
  • fidea.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica Tone

Rulada din muschi de porc cu oua si ciuperci

Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe

104 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Snitel crocant din piept de pui cu garnitura de ciuperci

Pieptul de pui se imparte in mod egal si se bate uniform cu ciocanul de snitele. Se dau prin condimente,

39 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

valy

of, Doamne....mai bine ma insor...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu carne de porc si afumatura

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc cubulete si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe