autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu smantana

Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Ingrediente
Un piept de pui dezosat, un borcan de smantana cu grasime mare, o legatura patrunjel verde, o lingura cu ulei, un morcov, o telina (radacina mijlocie), 2 cepe rosii, doi ardei grasi (verede si rosu), sare, fidea.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

65 voturi

Mod de preparare

Ceapa se toaca foarte marunt. Telina si morcul se dau pe razatoarea mica. Ardeii se toc si ei.


Se pun aceste ingrediente la fiert intr-o cratita de 5 litri plica cu apa. De ce se pune apa multa de la inceput? Pentru ca legumele sa de-a gust in toata supa. In timpul fierberii legumelor pieptul de pui se taie cubulete. Cand legumele au fiert pe jumatate se adauga pietul de pui si uleiul.


Se fierbe ciorba bine. Spre final se adauga fideaua. Cand este gata se opeste focul, se mai lasa 5 minute si se adauga smantana. Smantana se adauga dupa 5 minute pentru asi pastra consistenta.


Se adauga apoi patrunjelul taiat fin. Ciorba se servesre calda in boluri speciale, cu putin piper, mujdei de usturoi, si ardei iute, dupa preferintele fiecaruia. Ardeiul gras, verde si rosu, morcovul, ceapa rosie vor da un aspect placut acestei ciorbe, combinatia de culori fiind absolut necesara in prepararea oricarui fel de mancare. Atata aspectul cat si gustul aceste ciorbe este excelent.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu smantana

Se pune carnea la fiert in apa cu sare iar cind clocoteste se spumuieste. Se adaufa toate legumele

22 voturi    2 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba din boabe de fasole cu tarhon

Se aleg ,spala si se lasa citeva ore in apa rece boabele de fasole(se pot lasa si 24 ore).Se pun

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valy , 14 ianuarie 2009

    of, Doamne....mai bine ma insor...

  • Fara foto

    iancu alina (Bucatar) , 07 iulie 2008

    acum vara e perfecta ca nustiu ce sa mai gatesc inafara de supa de legume etc bv e super gustoasa

  • Fara foto

    adrib , 23 mai 2008

    Buton de preparare nu puteti pune? :)

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

65 voturi

Ingrediente

  • Un piept de pui dezosat
  • un borcan de smantana cu grasime mare
  • o legatura patrunjel verde
  • o lingura cu ulei
  • un morcov
  • o telina (radacina mijlocie)
  • 2 cepe rosii
  • doi ardei grasi (verede si rosu)
  • sare
  • fidea.

Raporteaza reteta

Retete
de Monica Tone

Rulada din muschi de porc cu oua si ciuperci

Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe

104 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Snitel crocant din piept de pui cu garnitura de ciuperci

Pieptul de pui se imparte in mod egal si se bate uniform cu ciocanul de snitele. Se dau prin condimente,

39 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

valy

of, Doamne....mai bine ma insor...



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Lemonato supa vitel

Lemonato supa vitel

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale! La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe