autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de pui cu smantana

Autor: Monica Tone (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ceapa se toaca foarte marunt. Telina si morcul se dau pe razatoarea mica. Ardeii se toc si ei.


Se pun aceste ingrediente la fiert intr-o cratita de 5 litri plica cu apa. De ce se pune apa multa de la inceput? Pentru ca legumele sa de-a gust in toata supa. In timpul fierberii legumelor pieptul de pui se taie cubulete. Cand legumele au fiert pe jumatate se adauga pietul de pui si uleiul.


Se fierbe ciorba bine. Spre final se adauga fideaua. Cand este gata se opeste focul, se mai lasa 5 minute si se adauga smantana. Smantana se adauga dupa 5 minute pentru asi pastra consistenta.


Se adauga apoi patrunjelul taiat fin. Ciorba se servesre calda in boluri speciale, cu putin piper, mujdei de usturoi, si ardei iute, dupa preferintele fiecaruia. Ardeiul gras, verde si rosu, morcovul, ceapa rosie vor da un aspect placut acestei ciorbe, combinatia de culori fiind absolut necesara in prepararea oricarui fel de mancare. Atata aspectul cat si gustul aceste ciorbe este excelent.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valy , 14 ianuarie 2009

    of, Doamne....mai bine ma insor...

  • Fara foto

    iancu alina (Bucatar) , 07 iulie 2008

    acum vara e perfecta ca nustiu ce sa mai gatesc inafara de supa de legume etc bv e super gustoasa

  • Fara foto

    adrib , 23 mai 2008

    Buton de preparare nu puteti pune? :)

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

65 voturi

Ingrediente

  • Un piept de pui dezosat
  • un borcan de smantana cu grasime mare
  • o legatura patrunjel verde
  • o lingura cu ulei
  • un morcov
  • o telina (radacina mijlocie)
  • 2 cepe rosii
  • doi ardei grasi (verede si rosu)
  • sare
  • fidea.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Monica Tone

Rulada din muschi de porc cu oua si ciuperci

Muschiul de porc se imparte pe jumatate fara a se taia si se bate bine cu ciocanul de snitele pe

104 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Snitel crocant din piept de pui cu garnitura de ciuperci

Pieptul de pui se imparte in mod egal si se bate uniform cu ciocanul de snitele. Se dau prin condimente,

39 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

valy

of, Doamne....mai bine ma insor...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe