autor:

Maria Lupean

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SALATA CU PAPARADA

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se taie baconul feliute subtiri si se prajesc. Eu golesc grasimea de la bacon si folosesc fat free cooking spray, ca sa fac paparada. Paparada o fac din 2 oua, un pic de lapte si 2-3 linguri de faina. Dupa ce paparada este prajinta o taie bucatele. Intre timo pun apa la firet ptr ciorba. In apa care fierbe pun baconul, paparada si slata verde spalata si rupta marunt. Dupa ce fierbe pun usturoiul taiat felii subtiri si otet. Mai las sa dea un clocot doua si o trag deoparte. Dupa ce se raceste se drege cu 2 galbenuse frecate cu smantana. Eu mai pun si tarhon verde.


Enjoy!!!!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Foarte buna! Maria din ce zona provii, paparada este si la mine in Ardeal denumirea la papara. Stiu ca esti plecata, englezeasca nu am inteles-o asa ca nu stiu ce este ,, fat free cooking spray,, era bine daca te exprimai pe intelesul tuturor. Mi se pare interesant si inedit, faptul ca ai adaugat tarhon, e adevarat ca se potriveste cu paparada. Eu adaug leustean cand fac fara paparada. Voi retine ideea ta, am sa incerc cu tarhon. Atasez ciorba mea cu leustean.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Minunata ciorbita ai facut ! In loc de otet eu adaug lapte prins...e un deliciu !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • -salata verde din gradina
  • -bacon
  • -oua
  • -condimente
  • -smantana
  • -6 catei de usturoi
  • -otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Maria Lupean

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

59 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

16 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Cocteiluri si lichioruri

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

19 voturi    20 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Maria din ce zona provii, paparada este si la mine in Ardeal denumirea la papara. Stiu ca esti plecata, englezeasca nu am inteles-o asa ca nu stiu ce este ,, fat free cooking spray,, era bine daca te exprimai pe intelesul tuturor. Mi se pare interesant si inedit, faptul ca ai adaugat tarhon, e adevarat ca se potriveste cu paparada. Eu adaug leustean cand fac fara paparada. Voi retine ideea ta, am sa incerc cu tarhon. Atasez ciorba mea cu leustean.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe