autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SFECLA

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adaugindu-se apoi cca 1 1/2 l apa fierbinte; se fierbe 30 minute.Sfecla curatata si rasa prin razatoarea cu gauri mari si cartoful taiat in cubulete se adauga si se fierb in continuare pina ce se moaie toate.


Se acreste apoi cu bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, completind lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa.


Se potriveste gustul cu sare, lasind sa mai fiarba citeva clocote si se adauga frunzele pentru aroma. Nu se drege.


Se poate servi si rece.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    rocksa (Bucatar sef):

    Tocmai am terminat de gatit o ciorba cu bors si sfecla rosie. A iesit grozav! :P Abia apoi am cautat pe net reteta si am observat ca intamplator am folosit aceleasi ingrediente ca aici, plus niste radacina de telina rasa. Pentru amatorii de bors, de ciorbe usoare, recomand! :)

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Corlaciu , 07 iulie 2014

    frumosule

  • Fara foto

    LILIBET , 25 iulie 2009

    Ciorba de sfeclă roşie, pentru mine şi soţul meu este un regal al ciorbelor. Drept pentru care in grădina pe care o avem, cultivăm din belşug sfeclă roşie, pe care o mai consumăm la salate în combinaţie cu morcovul, gulia şi mărul şi la suc în combinaţie cu morcovul şi mărul. În zilele toride această ciorbă este minunată. Nici un om n-ar trebui să ocolească sfecla roşie. La reţeta acesta eu mai adaug în timpul fiertului şi cîteva frunzuliţe de maghiran. Are o aromă pe cinste şi mult mai multă savoare.LZ

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 1/2 sfecla
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa (toate 200 g )
  • un cartof de marime mijlocie
  • 2-3 linguri untdelemn
  • leustean,patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Valy Corlaciu

frumosule

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe