autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE SFECLA

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 sfecla, morcov, patrunjel, ceapa (toate 200 g ), un cartof de marime mijlocie, 2-3 linguri untdelemn, leustean,patrunjel, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

24 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adaugindu-se apoi cca 1 1/2 l apa fierbinte; se fierbe 30 minute.Sfecla curatata si rasa prin razatoarea cu gauri mari si cartoful taiat in cubulete se adauga si se fierb in continuare pina ce se moaie toate.


Se acreste apoi cu bors, zeama sau sare de lamiie, sau otet, completind lichidul ca sa nu fie ciorba prea deasa.


Se potriveste gustul cu sare, lasind sa mai fiarba citeva clocote si se adauga frunzele pentru aroma. Nu se drege.


Se poate servi si rece.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    rocksa (Bucatar):

    Tocmai am terminat de gatit o ciorba cu bors si sfecla rosie. A iesit grozav! :P Abia apoi am cautat pe net reteta si am observat ca intamplator am folosit aceleasi ingrediente ca aici, plus niste radacina de telina rasa. Pentru amatorii de bors, de ciorbe usoare, recomand! :)

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valy Corlaciu , 07 iulie 2014

    frumosule

  • Fara foto

    LILIBET , 25 iulie 2009

    Ciorba de sfeclă roşie, pentru mine şi soţul meu este un regal al ciorbelor. Drept pentru care in grădina pe care o avem, cultivăm din belşug sfeclă roşie, pe care o mai consumăm la salate în combinaţie cu morcovul, gulia şi mărul şi la suc în combinaţie cu morcovul şi mărul. În zilele toride această ciorbă este minunată. Nici un om n-ar trebui să ocolească sfecla roşie. La reţeta acesta eu mai adaug în timpul fiertului şi cîteva frunzuliţe de maghiran. Are o aromă pe cinste şi mult mai multă savoare.LZ

Dificultate

Redusa

Timp

1h

24 voturi

Ingrediente

  • 1/2 sfecla
  • morcov
  • patrunjel
  • ceapa (toate 200 g )
  • un cartof de marime mijlocie
  • 2-3 linguri untdelemn
  • leustean,patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2124 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Fara foto

LILIBET

Ciorba de sfeclă roşie, pentru mine şi soţul meu este un regal al ciorbelor. Drept pentru care in grădina pe care o avem, cultivăm din belşug sfeclă roşie, pe care o mai consumăm la salate în combinaţie cu morcovul, gulia şi mărul şi la suc în combinaţie cu morcovul şi mărul. În zilele toride această ciorbă este minunată. Nici un om n-ar trebui să ocolească sfecla roşie. La reţeta acesta eu mai adaug în timpul fiertului şi cîteva frunzuliţe de maghiran. Are o aromă pe cinste şi mult mai multă savoare.LZ



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde cu praz

Ciorba de salata verde cu praz

Se spală foarte bine salata verde, verificând fiecare frunză, prazul, leuşteanul, usturoiul şi se lasă la scurs. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe