autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de spanac (de post)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata, o ciorbica de spanac, atat de simpla. Cand eram la bunica la tara, in copilaria mea si bunicii tineau tot postul, bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat, deoarece este simpla, rapida si foarte energizanta. Spanacul, stim ca are o sumedenie de calitati, el fiind bogat in saruri minerale si vitamine., Sa va spun insa reteta bunicii., 100 ml ulei, 1 mana frunze verzi de ceapa, 1 kg spanac, 5 catei usturoi, 1 legatura de leustean, sare, otet.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro oala de 3 litri, adaugam frunzele de ceapa taiate marunt, le calim putin, apoi adaugam spanacul rupt bucatele. Calim si spanacul pana scade, adaugam vreo 2 litri de apa si fierbem cam 10 minute din momentul in care incepe fierberea. Potrivim gustul de sare si Otet, lasam ciorba sa dea cateva clocote apoi stingem focul. Adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu presa sau razuiti pe razatoarea cu gauri mici, deasupra presaram leusteanul tocat marunt. Ciorba se consuma cu mamaliguta calda sau rece si ceapa verde sau ardei iute.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

6 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu afumatura

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta

28 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata
  • o ciorbica de spanac
  • atat de simpla. Cand eram la bunica la tara
  • in copilaria mea si bunicii tineau tot postul
  • bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat
  • deoarece este simpla
  • rapida si foarte energizanta. Spanacul
  • stim ca are o sumedenie de calitati
  • el fiind bogat in saruri minerale si vitamine.
  • Sa va spun insa reteta bunicii.
  • 100 ml ulei
  • 1 mana frunze verzi de ceapa
  • 1 kg spanac
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena

Conopida cu maioneza

Buna, ieftina, usor de gatit, prezenta pe mai toate mesele din piata, vedeta retetei de azi este

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

17 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Gomboti cu prune

Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii,

13 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe