autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de spanac (de post)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2011
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Print

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2011

Ingrediente
Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata, o ciorbica de spanac, atat de simpla. Cand eram la bunica la tara, in copilaria mea si bunicii tineau tot postul, bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat, deoarece este simpla, rapida si foarte energizanta. Spanacul, stim ca are o sumedenie de calitati, el fiind bogat in saruri minerale si vitamine., Sa va spun insa reteta bunicii., 100 ml ulei, 1 mana frunze verzi de ceapa, 1 kg spanac, 5 catei usturoi, 1 legatura de leustean, sare, otet.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro oala de 3 litri, adaugam frunzele de ceapa taiate marunt, le calim putin, apoi adaugam spanacul rupt bucatele. Calim si spanacul pana scade, adaugam vreo 2 litri de apa si fierbem cam 10 minute din momentul in care incepe fierberea. Potrivim gustul de sare si otet, lasam ciorba sa dea cateva clocote apoi stingem focul. Adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu presa sau razuiti pe razatoarea cu gauri mici, deasupra presaram leusteanul tocat marunt. Ciorba se consuma cu mamaliguta calda sau rece si ceapa verde sau ardei iute.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata
  • o ciorbica de spanac
  • atat de simpla. Cand eram la bunica la tara
  • in copilaria mea si bunicii tineau tot postul
  • bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat
  • deoarece este simpla
  • rapida si foarte energizanta. Spanacul
  • stim ca are o sumedenie de calitati
  • el fiind bogat in saruri minerale si vitamine.
  • Sa va spun insa reteta bunicii.
  • 100 ml ulei
  • 1 mana frunze verzi de ceapa
  • 1 kg spanac
  • 5 catei usturoi
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • otet.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

11 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

15 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

1 vot    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe