autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de stevie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata stevia si macrisul de codite.Zarzavatul se rade. Morcovul ras se caleste in putin ulei. Stevia se taie fasii subtiri.Intr-o oala se pune zarzavatul ras si se completeaza cu apa.


Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba zarzavatul. Ceapa se pune intreaga.Cind zarzavatul este fiert de jumatate se adauga stevia si macrisul si se lasa sa fiarba toate bine.


Ouale se bat bine si se adauga un polonic de ciorba fierbinte.


Se invarte si apoi se rastoarna compozitia in ciorba.


Se lasa sa dea un clocot si se stinge focul sub ciorba.


Daca doriti sa fie ciorba mai acrisoara se poate adauga putin iaurt.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Eu pregatesc ciorba de stevie cu bors sau cu zeama de corcoduse si nu pun smantana.Cateodata adaug bucatele de omleta cu costita.Dar,de regula ne place simpla.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Si mie imi place aceasta ciorba .............mai ales primavara cu stevie proaspata e o bunatate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Gustoasa si sanatoasa.

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte bun!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Imi place ciorba de stevie ,primavara, indiferent de cum este pregatita.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Chiar am adaugat si eu o reteta de ciorba cu loboda. Fac si de stevie. Este o reteta interesanta.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      In general bucatelele de omleta se pun la ciorba de salata nu la ciorba de stevie dupa cum spune Valentina Ionita. Ciorba de stevie preparata de Sidy este excelenta. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2009

      Super dupa toate mancaricile de Paste!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 6 foi de stevie
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel
  • 1/2 gulie
  • 2 oua
  • 1 gramajoara macris
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Rulouri din piept de curcan umplute cu stafide in sos de must cu rodie

In 50 ml must inmuiem stafidele, rodia o taiem in doua si scoatem bobitele (https://www.youtube.com/watch?v=PxrzE7-rWJ8

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane

Verzisoarele se spala bine ( pot fi proaspete sau congelate) iar daca sunt mai maricele se taie in

1 vot    1 comentariu
50 min
Supe de legume

maria mihalache (Chef de cuisine)

Si mie imi place aceasta ciorba .............mai ales primavara cu stevie proaspata e o bunatate.

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe