autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea se curata, se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt.


Zarzavaturile se curata, se spala, se taie in forme neregulate si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavaturile inabusite, varza si cartofii, apoi se continua fierberea.


Spre sfirsitul fierberii se pun mazarea si fasolea verde scurse de zeama, adaugind si rosiile odata cu pasta de tomate diluata cu zeama.


Se mai fierbe cca 15 minute, se potriveste gustul de sare si sare de lamiie care a fost dizolvata in putina zeama de ciorba.


Se serveste cu verdeata taiata marunt .

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

  • Fara foto

    CristinaR (Bucatar) , 17 martie 2013

    Inca nu am urmat reteta dar sunt pe cale. Între timp câteva recomandări, in cazul in care mai postezi retete. Pros: In primul rând am ales repeta ta pentru ca ai specificat pentru câte portii sunt ingredientele, ceea ce ma interesează foarte tare ( număr calorii). In al doilea rând am apreciat faptul ca ai specificat câtă apa trebuie folosită, foarte de ajutor. Cons: Legumele sunt afishate in grame :( foarte trist pentru ca eu când cumpăr morcovi de exemplu ( locuiesc in New York CIty) ii cumpăr fie la legătura din alimentara, fie la bucata din magazinele organice, in nici o parte nu exista un cântar....deși prețurile sunt stabilite ori pe legătura ori pe onces ( căti oz sunt in bucata afli la casa unde-i prea târziu sa mai alerg sa adaug mai mult). Aceeași problema si cu ceapa, ardeiul, telina etc. Ar fi perfect dacă ai putea modifica si specifica exact cate bucati,ori, dacă este prea târziu, amintește-ti sfatul in viitor. Acum o sa păstrezi rețea, e deja adăugată in aplicația Recipe Book, si o sa încerc sa ma duc la magazinul organic local cu un cântar de bucătărie in geanta. Ah, si sper sa iese perfect si in crock pot ( nu am timp sa stau pe lângă aragaz). O sa va țin la curent.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Tare buna !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • Fara foto

      victor , 10 februarie 2010

      reteta

    • Fara foto

      blondy_sim , 17 decembrie 2009

      am facut ciorba dupa pasi care mi i-ai dat e super buna a iesit super super super buna multumesc mult

    • Fara foto

      Diana , 27 noiembrie 2009

      Eu prefer sa fierb inainte si oase de vita, dau un gust mult mai bun. Cand este fiarta carnea, scot oasele, adaug legumele, bors si condimente.

    • Fara foto

      Catalin , 10 noiembrie 2009

      fac reteta asta a nu-stiu-cata oara si ii mortala; urmati pasii si iese super

    • Fara foto

      ioana punk , 07 noiembrie 2009

      nmk e fost buna...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      buna reteta,cam la fel o prepar si eu.in cea ce priveste cantitatile,consider ca fiecare poate opta pentru supa mai bogata sau mai saraca in ingrediente.oricum felicitari.

    • Fara foto

      militaru antonio gabriel , 12 octombrie 2009

      buna buna naspa naspa dar inseamna ca e buna

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      albitura= pastarnac si patrunjel Foarte multi cartofi are ciorba asta . Oricum nu e ciorba de vacuta. E o ciorbade legume cu carne.

    • Fara foto

      pt Valentin , 02 septembrie 2009

      Albitura = radacina de patrunjel, pastarnac etc.

    • Fara foto

      Emil (Bucatar sef) , 29 iunie 2009

      Reteta este excelenta, dar sunt prea multe legume la aceasta cantitate de apa; iese mai mult felul doi decat o ciorba. Eu o sa reduc cantitatile de ingrediente, sau maresc cantitatea de apa,

    • Fara foto

      Emil (Bucatar sef) , 29 iunie 2009

      Sunt prea multe ingrediente la aceasta cantitate de apa. Iese mai mult un felul doi decat o ciorba

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Dintotdeauna mi-a placut ciorba de vacuta, poate pt combinatia mazare, varza, leustean.

    • Fara foto

      costel , 04 aprilie 2009

      Albitura este un termen generic dat radacinoaselor ce se folosesc la ciorbe: pastarnac, patrunjel (radacina)... termenul este inspirat din aspectul acestora, daca ai sa le vezi ai sa intelegi!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Pentru Buja Marius a inabusi inseamna a pune 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie, adaugati legumele si le acoperiti cu un capac de aceleasi dimensiuni cu tigaia.Dupa 2-3 minute adaugati o cana de apa si la fel le acoperiti si le mai tineti pe aragaz inca vreo 10 minute.Cu aceasta metoda legumele se fragezesc mai repede.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Pentru Valentin :Albitura din cate stiu eu, seamana la forma foarte mult cu morcovul, doar ca in partea de sus e mai subtire.Da un gust foarte bun ciorbelor.

    • Fara foto

      Valentin , 21 martie 2009

      Ce-i aia albitura; de nu am cautat tot netul!!!!

    • Criss_love

      Criss_love (Chef de cuisine) , 21 martie 2009

      Legumele inabusite sunt intradevar mai gustoase si dau un gust mai bun mancarii, dar cred ca la ciorba e mai simplu sa fiarba direct in apa in care fierbe si carnea. La carnea de vacuta se pun mai tarziu, in functie de cat de frageda e carnea, caci uneori te cam saturi sa fierbi carnea si tot nu e cum trebuie.

    • Fara foto

      ramon , 19 ianuarie 2009

      Sunt tatic de servici la bucatarie... Am urmat reteta si a iesit super! Multumesc pt. informatii!

    • Fara foto

      cristina , 08 decembrie 2008

      adica se prajesc putin si se sdauga putina apa si se lasa sa fiarba putin nu?

    • Fara foto

      buja marius , 07 noiembrie 2008

      Cum adica se inabuse in ulei cu adaos de apa?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

518 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 750 g carne de vita
  • 150 g morcovi
  • 150 g albitura
  • 100 g telina
  • 150 g ceapa
  • 750 g cartofi
  • 150 g ardei gras
  • 150 g varza alba
  • 300 g rosii
  • 50 g bulion
  • 100 ml ulei
  • 5 g sare de larmie
  • 50 g leustean
  • 1 legatură de verdeata
  • 150 g mazare fiarta
  • 150 g fasole verde fiarta
  • sare dupa gust
  • 3 I apă.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

Proca Constanta

Imi place

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe