autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza alba

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa mijlocie, ovarza de cca 1/2kg, un ardei gras, cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra, cimbru, marar si o mica frunza de telina, sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

201 voturi

Mod de preparare




Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare. fierb o ora. Zarzavatul, ras prin razatoare cu gauri mari, se caleste, 2 minute, cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa. Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul, in felii si o ramura de cimbru. Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc de rosii,dupa gust, sau cu ce avem la indemina, potrivindu-se gustul cu sare.


Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt.


Se serveste ca atare sau se drege.


Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul calit.



Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de fasole

Moi fasolea cateva ore, fierb cate 5 minute in 3-4 ape, apoi le fierb 20 minute in oala sub presiune,

88 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Antonia Gabriela , 16 noiembrie 2013

    am sa incerc reteta chiar acum...cred ca o sa fie delicioasa....!

  • Fara foto

    Bianca , 09 aprilie 2010

    Am facut azi si mi-a iesit superrrrr.Prietenul meu a fost incantat si "s-a lins pe degete".Am pus fumatura cu os si am acrit-o cu bulion,iar la servire am pus smantana.Precizez ca e prima data cand gatesc aceasta ciorba.E simplu.....

  • Fara foto

    Lucia , 06 februarie 2010

    Am facut astazi ciorba dupa aceasta reteta. Am servit-o cu smantana si ardei iute. A iesit buna. Nu sunt tocmai un fan al ciorbei de varza dar a iesit buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Imi place ciorba,eu o dreg cu ou si smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

201 voturi

Ingrediente

  • 300-500 g carne cu mult os de rata
  • porc sau vita
  • morcov
  • patrunjel si telina
  • o ceapa mijlocie
  • ovarza de cca 1/2kg
  • un ardei gras
  • cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra
  • cimbru
  • marar si o mica frunza de telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Bianca

Am facut azi si mi-a iesit superrrrr.Prietenul meu a fost incantat si "s-a lins pe degete".Am pus fumatura cu os si am acrit-o cu bulion,iar la servire am pus smantana.Precizez ca e prima data cand gatesc aceasta ciorba.E simplu.....



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca

Sarbusca

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar cei de marime mica nici nu se mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe