autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza alba

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa mijlocie, ovarza de cca 1/2kg, un ardei gras, cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra, cimbru, marar si o mica frunza de telina, sare.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

201 voturi

Mod de preparare




Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare. fierb o ora. Zarzavatul, ras prin razatoare cu gauri mari, se caleste, 2 minute, cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa. Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul, in felii si o ramura de cimbru. Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc de rosii,dupa gust, sau cu ce avem la indemina, potrivindu-se gustul cu sare.


Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt.


Se serveste ca atare sau se drege.


Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul calit.




  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Antonia Gabriela , 16 noiembrie 2013

    am sa incerc reteta chiar acum...cred ca o sa fie delicioasa....!

  • Fara foto

    Bianca , 09 aprilie 2010

    Am facut azi si mi-a iesit superrrrr.Prietenul meu a fost incantat si "s-a lins pe degete".Am pus fumatura cu os si am acrit-o cu bulion,iar la servire am pus smantana.Precizez ca e prima data cand gatesc aceasta ciorba.E simplu.....

  • Fara foto

    Lucia , 06 februarie 2010

    Am facut astazi ciorba dupa aceasta reteta. Am servit-o cu smantana si ardei iute. A iesit buna. Nu sunt tocmai un fan al ciorbei de varza dar a iesit buna.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Imi place ciorba,eu o dreg cu ou si smantana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

201 voturi

Ingrediente

  • 300-500 g carne cu mult os de rata
  • porc sau vita
  • morcov
  • patrunjel si telina
  • o ceapa mijlocie
  • ovarza de cca 1/2kg
  • un ardei gras
  • cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra
  • cimbru
  • marar si o mica frunza de telina
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Bianca

Am facut azi si mi-a iesit superrrrr.Prietenul meu a fost incantat si "s-a lins pe degete".Am pus fumatura cu os si am acrit-o cu bulion,iar la servire am pus smantana.Precizez ca e prima data cand gatesc aceasta ciorba.E simplu.....



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe