autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de varza dulce cu ciolan afumat

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2009

Ingrediente
0,8-1 kg ciolan afumat, 500 g varza dulce, 1 ceapa, 1 cartof, 1 morcov, 1 pastarnac, 1/2 dovlecel, 1 ardei gras rosu, 3-4 rosii, cateva fire de patrunjel, 1 legatura leustean, 50 k ketchup rosii si ardei rosii, 30 ml ulei, 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic), 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci, 2 lingurite zahar, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

35 voturi

Mod de preparare

Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac.


Intre timp se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartoful se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.


Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma cartoful si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 2 litri de apa.


Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba.


Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se scot oasele si se portioneaza.(vezi video) Adaugati peste ciorba zeama de la ciolan (cata doriti, nu trebuie neaparat toata).


Lasati sa mai fiarba 20 minute, dregeti gustul de sare, piper. In supiera adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne, garnisiti cu frunze de leustean.


Cine doreste o poate drege cu smantana si o poate acri cu otet direct in farfurie. E delicioasa cu ardei iute.


Pofta buna.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vraciu Remus , 11 octombrie 2014

    da chiar astazi am luto si am testato dar ieste delicios de buna.

  • Fara foto

    Diana Didea , 17 noiembrie 2013

    delicioasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Felicitari Doina !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Felicitari Doina !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Ce bine mai arata!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

35 voturi

Ingrediente

  • 0,8-1 kg ciolan afumat
  • 500 g varza dulce
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 rosii
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 50 k ketchup rosii si ardei rosii
  • 30 ml ulei
  • 1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic)
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
  • 2 lingurite zahar
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Doina Varga

Papanasi fierti cu smantana si dulceata

Sunt mai sanatosi fierti si constituie un desert delicios, aromat si foarte apreciat. Puneti branza

68 voturi    19 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Friptura inabusita din carne de porc si vitel

Fripturile inabusite nu pierd nimic din savoarea celor prajite sau la cuptor, sunt foarte moi, gustoase

17 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi

Ciuperci umplute cu praz si sunca (crenvursti)

Se spala ciupercile cu apa rece, se scurg, se rup piciorusele, apoi se aseaza palariutele intr-o

7 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari Doina !



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Cartofii si dovlecelul ii curatam de coaja apoi ii taiem cuburi potrivite. Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mare. Ceapa,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe