autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de zarzavat si legume

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 morcov, 1 pastirnac, 1 patrunjel. 3 cepe, 4 cartofi, o mina de fasole verde, 4-5 rosii, 2 ardei, 1 dovlecel, 1 vinata, ¼ varza, 2 linguri unt sau margarina, patrunjel verde, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii, vinata, cartofii in bucati, rosiile si ardeii in felii.


Se recomanda ca rosiile sa se opareasca si sa se curete de pielita. Zarzavatul astfel taiat se sareaza si se inabusa cu unt, afara de cartofi, rosii si ardei. Cind zarzavatul s-a muiat, se adauga cartofii si apa rece si cind este aproape fiert, se adauga o parte din ardei si rosii, iar restul dat prin masina se adauga dupa ultimul clocot.


Se serveste cu patrunjel verde sau, dupa gust, se poate drege cu un galbenus de ou si smintina, iar inainte de a se servi la masa, se adauga zeama de lamiie.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Bors din ciuperci pleurotus

Ciupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii

6 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Bors de legume cu coasta de porc

Curatam legumele,le taiem in forma dorita si le punem la fiert in 3 l de apa.Separat spalam coasta

17 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • 1 patrunjel. 3 cepe
  • 4 cartofi
  • o mina de fasole verde
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 vinata
  • ¼ varza
  • 2 linguri unt sau margarina
  • patrunjel verde
  • sare

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2125 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu as adauga si cateva boabe de mazare si porumb.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
BORS DE MERE

BORS DE MERE

Ceapa se taie marunt si se inabusa in ulei incins. Se presara apoi faina si merele taiate cubulete, rosiile decojite si tocate marunt,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca

Sarbusca

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar cei de marime mica nici nu se mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe