autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de zarzavat si legume

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 morcov, 1 pastirnac, 1 patrunjel. 3 cepe, 4 cartofi, o mina de fasole verde, 4-5 rosii, 2 ardei, 1 dovlecel, 1 vinata, ¼ varza, 2 linguri unt sau margarina, patrunjel verde, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii, vinata, cartofii in bucati, rosiile si ardeii in felii.


Se recomanda ca rosiile sa se opareasca si sa se curete de pielita. Zarzavatul astfel taiat se sareaza si se inabusa cu unt, afara de cartofi, rosii si ardei. Cind zarzavatul s-a muiat, se adauga cartofii si apa rece si cind este aproape fiert, se adauga o parte din ardei si rosii, iar restul dat prin masina se adauga dupa ultimul clocot.


Se serveste cu patrunjel verde sau, dupa gust, se poate drege cu un galbenus de ou si smintina, iar inainte de a se servi la masa, se adauga zeama de lamiie.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de peste

Pestele spalat si curatat se taie bucati potrivit de mari. (Daca se foloseste cap de crap se va scoate

29 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de cocos cu taietei de casa

Dupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand

10 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 pastirnac
  • 1 patrunjel. 3 cepe
  • 4 cartofi
  • o mina de fasole verde
  • 4-5 rosii
  • 2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1 vinata
  • ¼ varza
  • 2 linguri unt sau margarina
  • patrunjel verde
  • sare

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Eu as adauga si cateva boabe de mazare si porumb.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de dovlecel

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia si ardeiul le taiem marunt, apoi

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe