autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de zeama de varza

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala mai mare aproximativ 3-4 litri de apa, iar cind incepe sa fiarba se pune carnea taiata bucatele, dupa care se ia spuma care se formeaza.


Se lasa sa fiarba bine si, cind e pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat marunt. Cind s-a inmuiat zarzavatul, iar carnea este fiarta, se adauga zeama de varza acra, dupa gustul fiecaruia. Daca este nevoie, se mai pune putina sare. Dupa ce s-a racit putin ciorba, se drege cu un ou batut bine.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    ??? zeama de varza se adauga? nu se fierbe carnea in ea? O sa incerc!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2008

    Este o ciorbita acra buna de ...dres ! Daca va place gustul leusteanului, puteti sa-l folositi cu incredere. Un ardei iute linga , ii va da o savoare deosebita. Se poate presara patrunjel verde tocat.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ zeama de varza acra
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • ½ telina mica
  • ½ kg carne de porc cu putina grasime
  • 1 ou
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de legume cu smantana

Bors de legume cu smantana

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc. Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele. Morcovul decojit il facem

3 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si le punem la fiert in apa cu sare si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe