autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de zeama de varza

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 ½ zeama de varza acra, 2 morcovi, 1 patrunjel, ½ telina mica, ½ kg carne de porc cu putina grasime, 1 ou, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala mai mare aproximativ 3-4 litri de apa, iar cind incepe sa fiarba se pune carnea taiata bucatele, dupa care se ia spuma care se formeaza.


Se lasa sa fiarba bine si, cind e pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat marunt. Cind s-a inmuiat zarzavatul, iar carnea este fiarta, se adauga zeama de varza acra, dupa gustul fiecaruia. Daca este nevoie, se mai pune putina sare. Dupa ce s-a racit putin ciorba, se drege cu un ou batut bine.


  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

    O bunatate !

  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2009

    ??? zeama de varza se adauga? nu se fierbe carnea in ea? O sa incerc!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2008

    Este o ciorbita acra buna de ...dres ! Daca va place gustul leusteanului, puteti sa-l folositi cu incredere. Un ardei iute linga , ii va da o savoare deosebita. Se poate presara patrunjel verde tocat.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 1 ½ zeama de varza acra
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • ½ telina mica
  • ½ kg carne de porc cu putina grasime
  • 1 ou
  • sare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2124 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe