festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba greceasca

   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Carnea, taiata in bucatele, se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cit mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc.


Cind clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pina cind se moaie bine toate si apoi se strecoara.


Se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se fierbe 20 minute.


In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de "Vegeta", lasind sa mai fiarba citeva clocote.


Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamiie (specificul ei) si se drege cu galbenus si smintina sau iaurt. Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

185 voturi

Ingrediente

  • maruntaie si carne din spate
  • cu mai mult os
  • de la pui sau de la alta pasare
  • 1 morcov
  • telina (cca 300 g)
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 30 g orez
  • o lamaie
  • un galbenus
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt
  • patrunjel
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

4 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe