autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2007
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2007

Ingrediente
1 piept de pui potrivit, 500 ml smantana grasa, 500 ml iaurt gras, 150g telina, o ceapa medie, 150g morcov, 4-5 catei usturoi, 4 galbenusuri, 2 cuburi knorr, otet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

310 voturi

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr.


Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat.


Se scoate pieptul din oala in care a fiert si se rupe fasii subtiri. De asemenea se si paseaza legumele fierte cu blenderul si se adauga in sosul pregatit anterior. In supa in care a fiert pieptul de pui si legumele se adauga sosul impreuna cu pieptul.


Se fierb in continuare 5 minute, iar la sfarsit se drege cu sare, piper si otet in cantitati suficiente. ( Ciorba trebuie sa fie suficient de acra).

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petra , 13 iunie 2010

    am gatit duoa aceasta reteta .....foatre buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    bia , 15 mai 2010

    extraordinara reteta ;;) tocmai am facut'o si a iesit suuppeerr ...reteta de nota 10 :X

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba minunata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Imi place foarte mult aceasta ciorba si o pregatesc destul de des.

    • Fara foto

      andrei din iasi , 27 martie 2010

      este o ciorba extra ordinara,prima oara am mankt in spania.

    • Fara foto

      cici , 24 ianuarie 2010

      va dau un sfat: in loc de otet puneti bors ca doar sunteti moldoveni!

    • Fara foto

      corina , 29 decembrie 2009

      ca sa nu se tae poti pune smantana pentru gatit o gasesti sub denumirea nata para cosinar

    • Fara foto

      A. , 24 decembrie 2009

      Se fierbe cu os de vita cu tot cu maduva, ca sa fie o "ciorba radauteana de la mama ei de acasa" max. 1kg de oase pt o ciorba in cantitate obisnuita.

    • Fara foto

      eu , 19 noiembrie 2009

      foarte buna

    • Fara foto

      ionela , 10 octombrie 2009

      am facut si eu ciorba radauteana dupa aceasta reteta si mi-a iesit mult mai buna decat ca la restaurant.

    • Fara foto

      mircea , 15 septembrie 2009

      Verdeatza nimic?

    • Fara foto

      Alexis , 05 septembrie 2009

      Ador aceasta ciorba :X .. Am facut si eu dupa reteta aceasta si a iesit delicioasa

    • Fara foto

      violeta , 28 august 2009

      Si iaurtul? Nu se foloseste?

    • Fara foto

      lulucea , 19 august 2009

      Mihaela,draga,bineinteles ca ai varsat,daca nu ai gatit-o cum trebuie;sa stii ca este grozava dar in nici un caznu trebuie sa arate ca in poza,deci,reteta nu e corecta cu siguranta,mai incearca si alte variante

    • Fara foto

      mihaela , 07 august 2009

      Este dezgustatoare, nu incercati sa o preparati, eu eram sa vars, spun doar adevarul.

    • Fara foto

      StephMIS , 30 iulie 2009

      Tocmai am facut o CIURBA RADAUTEANA de te lingi pe degete. E pt a 2 a oara si de data asta am preferat sa dau un search google sa vad cum mai fac si altii si am gasit reteta asta! Nu am facut-o cum zice aici... dar in principiu a iesit... Abia astept sa-mi invit iubitul la masa :D. Sa aveti o zi superba!!! La cat ami multe de retete ;) Aveti grija sa nu va ingrasatzi... :))

    • Fara foto

      Petri , 15 iulie 2009

      Am preparat ciorba radauteana din aceasta reteta, dar fara cuburile knorr, evit sa pun asa ceva in orice mancare. A iesit excelent.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Eu nu pasirez legumele cu blenderul, le las asa taiate... Smantana si galbenusurile se pun in ciorba dupa ce s-a stins focul , pentru a evita "taierea" acesteia...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E o ciorba foarte buna,a fost foarte apreciata de familia mea.

    • Fara foto

      ioan , 30 mai 2009

      Nevasta-mea a pus marar, mai e cineva ?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Nu e nevoie de knorr. Sunt suficente legumele fierte in ciorba. (telina, ceapa,morcov,radacina de patrunjel,pastarnac-pasate,adaugate in ciorba)

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Am citit si celelalte retete care sun afisate pentru aceasta ciorba dar asta mi se pare ca ar iesi cel mai bine.Mersi

    • Fara foto

      katy , 16 martie 2009

      Oare e asta pe care o cautam? Sper sa fie buna. Am sa o incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

310 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui potrivit
  • 500 ml smantana grasa
  • 500 ml iaurt gras
  • 150g telina
  • o ceapa medie
  • 150g morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 4 galbenusuri
  • 2 cuburi knorr
  • otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de violeta neagu

MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA

Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat.

9 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de pui

Se fierbe pieptul . se dau prin razatoarea mica morcovul si telina. separat se prepara maioneza dintr-un

11 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive

Petra

am gatit duoa aceasta reteta .....foatre buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Ciorba de salata- reteta ardeleneasca

Aceasta este una dintre ciorbele mele preferate pe care o pregatea bunica mea, iar acum a devenit si preferata sotului meu, deci a casei.

1 vot    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de legume

Ciorbita de legume

Zarzavatul si legumele se toaca bucati medii . Mai intai se pun la fiert radacinoasele (telina, ceapa, morcovii, postarnacul).Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe