autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba radauteana

Autor: violeta neagu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2007
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu morcovul, ceapa, telina si cuburile knorr.


Separat se face un sos din smantana, iaurt, 4 galbenusuri si usturoiul pisat.


Se scoate pieptul din oala in care a fiert si se rupe fasii subtiri. De asemenea se si paseaza legumele fierte cu blenderul si se adauga in sosul pregatit anterior. In supa in care a fiert pieptul de pui si legumele se adauga sosul impreuna cu pieptul.


Se fierb in continuare 5 minute, iar la sfarsit se drege cu sare, piper si otet in cantitati suficiente. ( Ciorba trebuie sa fie suficient de acra).

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petra , 13 iunie 2010

    am gatit duoa aceasta reteta .....foatre buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    bia , 15 mai 2010

    extraordinara reteta ;;) tocmai am facut'o si a iesit suuppeerr ...reteta de nota 10 :X

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O ciorba minunata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Imi place foarte mult aceasta ciorba si o pregatesc destul de des.

    • Fara foto

      andrei din iasi , 27 martie 2010

      este o ciorba extra ordinara,prima oara am mankt in spania.

    • Fara foto

      cici , 24 ianuarie 2010

      va dau un sfat: in loc de otet puneti bors ca doar sunteti moldoveni!

    • Fara foto

      corina , 29 decembrie 2009

      ca sa nu se tae poti pune smantana pentru gatit o gasesti sub denumirea nata para cosinar

    • Fara foto

      A. , 24 decembrie 2009

      Se fierbe cu os de vita cu tot cu maduva, ca sa fie o "ciorba radauteana de la mama ei de acasa" max. 1kg de oase pt o ciorba in cantitate obisnuita.

    • Fara foto

      eu , 19 noiembrie 2009

      foarte buna

    • Fara foto

      ionela , 10 octombrie 2009

      am facut si eu ciorba radauteana dupa aceasta reteta si mi-a iesit mult mai buna decat ca la restaurant.

    • Fara foto

      mircea , 15 septembrie 2009

      Verdeatza nimic?

    • Fara foto

      Alexis , 05 septembrie 2009

      Ador aceasta ciorba :X .. Am facut si eu dupa reteta aceasta si a iesit delicioasa

    • Fara foto

      violeta , 28 august 2009

      Si iaurtul? Nu se foloseste?

    • Fara foto

      lulucea , 19 august 2009

      Mihaela,draga,bineinteles ca ai varsat,daca nu ai gatit-o cum trebuie;sa stii ca este grozava dar in nici un caznu trebuie sa arate ca in poza,deci,reteta nu e corecta cu siguranta,mai incearca si alte variante

    • Fara foto

      mihaela , 07 august 2009

      Este dezgustatoare, nu incercati sa o preparati, eu eram sa vars, spun doar adevarul.

    • Fara foto

      StephMIS , 30 iulie 2009

      Tocmai am facut o CIURBA RADAUTEANA de te lingi pe degete. E pt a 2 a oara si de data asta am preferat sa dau un search google sa vad cum mai fac si altii si am gasit reteta asta! Nu am facut-o cum zice aici... dar in principiu a iesit... Abia astept sa-mi invit iubitul la masa :D. Sa aveti o zi superba!!! La cat ami multe de retete ;) Aveti grija sa nu va ingrasatzi... :))

    • Fara foto

      Petri , 15 iulie 2009

      Am preparat ciorba radauteana din aceasta reteta, dar fara cuburile knorr, evit sa pun asa ceva in orice mancare. A iesit excelent.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Eu nu pasirez legumele cu blenderul, le las asa taiate... Smantana si galbenusurile se pun in ciorba dupa ce s-a stins focul , pentru a evita "taierea" acesteia...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      E o ciorba foarte buna,a fost foarte apreciata de familia mea.

    • Fara foto

      ioan , 30 mai 2009

      Nevasta-mea a pus marar, mai e cineva ?

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2009

      Daca pun sare si legume, nu mai pun "knorr" nici alte chimicale. Otetul nu il pun de la inceput in ciorba, deoarece isi pune fiecare in farfurie cat ii place.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Nu e nevoie de knorr. Sunt suficente legumele fierte in ciorba. (telina, ceapa,morcov,radacina de patrunjel,pastarnac-pasate,adaugate in ciorba)

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 23 martie 2009

      Am citit si celelalte retete care sun afisate pentru aceasta ciorba dar asta mi se pare ca ar iesi cel mai bine.Mersi

    • Fara foto

      katy , 16 martie 2009

      Oare e asta pe care o cautam? Sper sa fie buna. Am sa o incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

310 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui potrivit
  • 500 ml smantana grasa
  • 500 ml iaurt gras
  • 150g telina
  • o ceapa medie
  • 150g morcov
  • 4-5 catei usturoi
  • 4 galbenusuri
  • 2 cuburi knorr
  • otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de violeta neagu

MUSACA- RETETA ORIGINALA GRECEASCA

Se curata legumele de coaja si se taie in felii de aproximativ 2 cm. Se prajesc pe ambele parti separat.

9 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de pui

Se fierbe pieptul . se dau prin razatoarea mica morcovul si telina. separat se prepara maioneza dintr-un

11 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne

Petra

am gatit duoa aceasta reteta .....foatre buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri de apa si cu putina sare. In primele minute de fiert se spumeaza.

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe