autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ruseasca

   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. carne, 300 gr. sfecla rosie, 200 gr. varza proaspata, 200 gr. zarzavat(morcov si patrunjel), 1 buc. ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 gr. rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Se prepara o supa de carne.


Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala.


Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa.


Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime.


Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.


  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. carne
  • 300 gr. sfecla rosie
  • 200 gr. varza proaspata
  • 200 gr. zarzavat(morcov si patrunjel)
  • 1 buc. ceapa
  • 3-4 buc. cartofi
  • 2 linguri bulion de rosii sau 100 gr. rosii proaspete
  • 2 1/2 litri apa
  • o lingura otet si o lingura zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2124 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu cartofi

Ciorba de perisoare cu cartofi

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si ceapa si le taiem marunt apoi le

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe