autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa, , morcov, , patrunjel, , telina, , o ceapa mijlocie, , 1-2 ardei grasi, , 3 rosii, , 2 cartofi mijlocii, , o lingura cu mazare boabe, , 10-12 pastai de fasole verde, , bors sau alta substanta acra,, frunze aromate, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

251 voturi

Mod de preparare

Pieptul de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. fierb cca o ora, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa.


Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa cca 30 minute, se adauga mazarea. Cind carnea si zarzavatul sint bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii taiati in felii subtiri si rosiile, taiate in felii de 2 cm grosime.


Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa se moaie cartofii, apoi se adauga borsul, completind lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust.


Se lasa sa mai fiarba citeva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de fasole

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. Dimineata, se

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de legume

Se curata se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga

17 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    emanuellex (Chef de cuisine):

    Eu adaug intotdeauna borsul fiert in prealabil. Este mai gustos asa. Oricum, este foarte buna reteta.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Cam aceeasi reteta o prepar si eu.E delicioasa ciorba.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

251 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mijlocie
  • 1-2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 2 cartofi mijlocii
  • o lingura cu mazare boabe
  • 10-12 pastai de fasole verde
  • bors sau alta substanta acra,
  • frunze aromate
  • sare.

Raporteaza reteta

Ciorba ardeleneasca de salata

Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge

61 voturi    1 comentariu
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul. Se pun la

2126 voturi    71 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam aceeasi reteta o prepar si eu.E delicioasa ciorba.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de stevie cu afumatura

Ciorba de stevie cu afumatura

Afumatura o portionam si o punem la fiert in 1,5 l apa in care vom face ciorba. Curatam stevia de nervura din mijloc, o spalam si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de zucchini cu corcoduse

Ciorba de zucchini cu corcoduse

Curatam toate legumele , le spalam bine si le stergem, apoi le taiem cubulete. Ceapa curatata o taiem cu frunze verzi cu tot, rondele. Intr-o

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe