autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Pieptul de vaca sau ciolanul de porc proaspat se pune la fiert in 2 l apa rece cu o lingurita rasa de sare. fierb cca o ora, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa.


Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn si se adauga in supa, impreuna cu fasolea rupta in bucati. Dupa cca 30 minute, se adauga mazarea. Cind carnea si zarzavatul sint bine fierte, se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii taiati in felii subtiri si rosiile, taiate in felii de 2 cm grosime.


Ciorba se fierbe inca 15 minute, ca sa se moaie cartofii, apoi se adauga borsul, completind lichidul, ca ciorba sa nu fie prea deasa si se sareaza dupa gust.


Se lasa sa mai fiarba citeva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu leustean sau patrunjel si se serveste nedreasa.

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    emanuellex (Chef de cuisine):

    Eu adaug intotdeauna borsul fiert in prealabil. Este mai gustos asa. Oricum, este foarte buna reteta.

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

    Cam aceeasi reteta o prepar si eu.E delicioasa ciorba.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

251 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g carne de vaca sau de porc mai grasa
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • o ceapa mijlocie
  • 1-2 ardei grasi
  • 3 rosii
  • 2 cartofi mijlocii
  • o lingura cu mazare boabe
  • 10-12 pastai de fasole verde
  • bors sau alta substanta acra,
  • frunze aromate
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Zama cu afumatura

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume! Carnea

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de potroace

Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam

8 voturi    3 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Puneti ceapa, morcovii, telina si pastarnacul sa fiarba intr-o oala cu 4l apa, la foc mediu. Spumati

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Borsuri si Ciorbe
Andreea Constantina Manciu

Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)

Cam aceeasi reteta o prepar si eu.E delicioasa ciorba.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Curatam si spalam bine legumele in mod special loboda si stevia in multe ape.Morcovii si albitura se curata si se dau prin razatoarea

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici. Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie

4 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe