autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de vitel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
3 morcovi, 2 patrunjei, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1/2 telina, 300 g carne vitel, 200 g mazare boabe, 200 g varza proasptata, 1 gogosar, 2 cartofi, leustean, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea.


Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta.


Peste carne se pune apa apoi legumele taiate marunt , frunzele de leustean, sare si piper. lasa sa fiarba pina ce toate sunt fierte bine.


Deasupra se presara cu patrunjel verde tocat si se acreste cu zeama dupa muraturi sau cu zeama de varza.


Cine doreste poate adauga smantana si serveste ciorba cu ardei iute.


Pofta mare !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte buna, a mea este de vacuta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place mult ciorba de vitel,vita...,o bunatate...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 300 g carne vitel
  • 200 g mazare boabe
  • 200 g varza proasptata
  • 1 gogosar
  • 2 cartofi
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Sidy

Prajitura cu trei blaturi si crema de lamaie

Incepem prepararea blatului 1 :mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul praf,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Coaste de porc picante

Preparam marinada din ingredientele pe care le-am mentionat mai sus.Le punem pe toate ,intr-un vas

2 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Tiramisu de legume

Preparam crema amestecand bine toate ingredientele sa se omogenizeze, Punem ouale de prepelita la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, a mea este de vacuta.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara

Bors de primavara

In oala cu ulei se calesc ceapa, ardeiul gras si tija de telina taiate cubulete, se adauga morcovul si dovlecelul rase, cartofii curatati,

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe