autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba taraneasca de vitel

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
3 morcovi, 2 patrunjei, 1 ceapa, 1/2 gulie, 1/2 telina, 300 g carne vitel, 200 g mazare boabe, 200 g varza proasptata, 1 gogosar, 2 cartofi, leustean, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele ce se calesc in doua linguri cu ulei pina ce carnea isi scgimba culoarea.


Legumele se curata , se spala si se taie dupa preferinta.


Peste carne se pune apa apoi legumele taiate marunt , frunzele de leustean, sare si piper. lasa sa fiarba pina ce toate sunt fierte bine.


Deasupra se presara cu patrunjel verde tocat si se acreste cu zeama dupa muraturi sau cu zeama de varza.


Cine doreste poate adauga smantana si serveste ciorba cu ardei iute.


Pofta mare !
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de perisoare

Se amesteca carnea tocata bine cu orezul spalat si scurs de apa, galbenusul se va amesteca cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Ciorba de vacuta

Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Se pune la fiert in apa cu putina sare,se spumeaza daca

52 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Foarte buna, a mea este de vacuta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Imi place mult ciorba de vitel,vita...,o bunatate...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1 ceapa
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina
  • 300 g carne vitel
  • 200 g mazare boabe
  • 200 g varza proasptata
  • 1 gogosar
  • 2 cartofi
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

Shawarma libaneza de pui

Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar. Vom lua din praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem intr-un vas termorezistent. Ardeii

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna, a mea este de vacuta.



Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Lemonato supa vitel

Lemonato supa vitel

Lemonato ( supa vitel cu lamaie) reteta greceasca Fierbem carnea ( eu o fierb de seara). Curatam morcovii si taiem in patru. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Ciorba de miel cu legume si verdeturi proaspete

Am ales ca ciorba, cea de miel fiind Sarbatorile Pascale! La ciorba de miel vom folosi, oasele pulpelor, pieptul si gitul.Eu am folosit

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe