festivalul blogurilor gustoase

autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorbita de ciocanele de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se aseaza intr-o oala mai mare ciocanelele spalate si curatate si rasoalele feliate;


2.


Se acopera cu apa si se dau in clocot pana se ridica spuma;


3.


Se arunca apa, iar ele se calesc si se aseaza iar in oala intr-o noua apa;


4 Dupa ce au fiert cam 1 ora se adauga zarzavatul curatat si se mai lasa la fiert pana cand se desprinde carnea de pe oase cu usurinta;


5.


Se scot piciorusele si rasoalele fierte, se lasa la racit, se curata de pe oase, se taie marunt si se aseaza din nou in oala cu zeama strecurata;


6.


Se mai dau in cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se lasa la racit;


7.


Se pregateste pentru dres smantana cu galbenusurile, se bat bine si se adauga in zeama calda, dar nu fierbinte;


8.


Se serveste cu mujdei de usturoi, otet si ardei usturat.


Pofta buna!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aura Chipirliu , 13 decembrie 2013

    SUPER BUNA

  • Fara foto

    Valerica Burca , 11 noiembrie 2013

    buna pentru cei tineri ca tine

  • Fara foto

    Daniel Popa , 11 noiembrie 2013

    super buna si sanatoasa...ca, la bunica acasa!

    • Fara foto

      Ianos Maria , 01 noiembrie 2013

      f.f. buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

64 voturi

Ingrediente

  • - 6 picioruse de porc
  • - 2 rasoale de porc
  • - 1 morcov
  • - 1 pastarnac
  • - 1 radacina de patrunjel
  • - 1 ceapa
  • - 1 telina mica
  • - dafin
  • piper boabe
  • sare.
  • pentru dres se foloseste:
  • - 500 g smantana
  • - 4 oua

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de ALINA BANICA

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

1. Se spala limba de porc si se pune la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si piper boabe. 2. Se

15 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu gutui

1. Se spala gutuile si se sterg de apa. Apoi se feliaza. 2. Se pune uleiul intr-o tigaie si se incinge,

28 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Varza murata cu ciolan afumat

1. Se taie ciolanul bucati mici si se caleste putin in ulei. 2. Se adauga varza murata si se caleste

20 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Aura Chipirliu

SUPER BUNA

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Supa crema de sparanghel cu crumbel de bacon si crema de ou

Am spalat sparanghelul si l-am taiat in bucatele cam de circa 2 cm fiecare lasand intregi partile de sus. Daca partea de la baza a sparanghelului

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos

Bors de cocos

Cocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam

1 vot    3 comentarii
2h 20 min
Borsuri si Ciorbe