autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Cirnati moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
500 g carne de porc, 500 g carne de minzat, condimente, 250 g slanina, sare, piper, usturoi, 2 intestine subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

71 voturi

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata, zeama de usturoi) se amesteca din nou si se umplu cirnatii cu ajutorul unei pilnii atasate la capatul masinii de tocat.


Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. Cu mina se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata la capatul de jos.


Inainte de a se trece la umplerea cirnatilor, se puna apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cind operatia s-a incheiat, se leaga intestinul si la celalalt capat si se pun cirnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.


Se folosesc proapseti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Pui cu body piercing de soric la cuptor

Se scoate soricul de pe sunca si se taie fasii lungi subtiri,se gaureste puiul si se introduc fasiile

18 voturi    6 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Dificultate

Redusa

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de minzat
  • condimente
  • 250 g slanina
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 intestine subtiri.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustosi!



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne