autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Cirnati moldovenesti

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
500 g carne de porc, 500 g carne de minzat, condimente, 250 g slanina, sare, piper, usturoi, 2 intestine subtiri.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

71 voturi

Mod de preparare

Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. peste amestec se pun condimente (coriandru, nucusoara pisata, zeama de usturoi) se amesteca din nou si se umplu cirnatii cu ajutorul unei pilnii atasate la capatul masinii de tocat.


Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. Cu mina se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata la capatul de jos.


Inainte de a se trece la umplerea cirnatilor, se puna apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cind operatia s-a incheiat, se leaga intestinul si la celalalt capat si se pun cirnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.


Se folosesc proapseti, dar se pot pastra mai mult timp daca se afuma usor.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Fragede,gustoase si simplu de preparat. Curatam,spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam

11 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne

Tahchin (Budinca de orez cu carne)

Fierbeti orezul de trei sferturi. La o cana de orez se adauga 1 1/4 cana apa. Cand apa clocoteste

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Dificultate

Redusa

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de minzat
  • condimente
  • 250 g slanina
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 intestine subtiri.

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

3 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustosi!

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat si el in bucati, pana cand ceapa si

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rata cu sos de rosii

Rata cu sos de rosii

Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne