Ciulama cu ciuperci si mazare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ciulama cu ciuperci si mazare

Ingrediente

  • 400 gr mazare la borcan
  • 1 bocan mic de ciuperci intregi
  • 1 ceapa
  • 3-4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.

Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute.

Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim.

Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta).

Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie.

Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase.

Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote.

Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.

Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt.

Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise