autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de gaina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ gaina, 1 ceapa, 2 linguri faina, 50g unt sau grasime de gaina, 1 morcov, 1 patrunjel, sare, 1 virf de cutit piper, 2 cesti zeama de carne, 1 ceasca lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase.


Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi.


Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste. La fel se prepara ciulamaua de pui. poate adauga la sos doua linguri de smintina si zeama de la A de lamiie Se poate servi foarte bine cu mamaliguta.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Rulou din pulpa de curcan la gratar

Dezosati pulpa si desfasurati sub forma de dreptunghi, taind carnea cam de 1 cm grosime, incepand

11 voturi    2 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Puisor la gratar cu legume

Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si indepartati-o, scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti

18 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vica , 25 martie 2016

    Pai daca pui numai 3 cesti de lichid la o juma de gaina nu-ti iese nimic

  • Nasha_Nasha

    Nasha_Nasha (Bucatar) , 13 decembrie 2013

    foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 50g unt sau grasime de gaina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sare
  • 1 virf de cutit piper
  • 2 cesti zeama de carne
  • 1 ceasca lapte

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vica

Pai daca pui numai 3 cesti de lichid la o juma de gaina nu-ti iese nimic



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Amestec mexican cu pui

Amestec mexican cu pui

Calim ceapa tocata, adaugam in continuare ardeiul cubulete, carnea și apoi legumele. Urmeaza condimentele și apa cat sa acopere ciocanelele.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ostropel cu cocos de tara

Ostropel cu cocos de tara

Deoarece carne de pasare de casa fierbe mai greu. Eu portionez cocos/gaina , spal carnea bine si o pun la fiert aproape 1 si 30 minute.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne