autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de gaina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ gaina, 1 ceapa, 2 linguri faina, 50g unt sau grasime de gaina, 1 morcov, 1 patrunjel, sare, 1 virf de cutit piper, 2 cesti zeama de carne, 1 ceasca lapte

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

31 voturi

Mod de preparare

Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase.


Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi.


Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste. La fel se prepara ciulamaua de pui. poate adauga la sos doua linguri de smintina si zeama de la A de lamiie Se poate servi foarte bine cu mamaliguta.

Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Tuslama

Cand faci o ciorba de burta, pune putin mai multa burta la fiert, acolo in oala cu zarzavaturile

73 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Fasole verde cu carne de vitel

Spalam carnea si o taiem bucati potrivite.O condimentam cu sare .Intr-o cratita incingem ulei si

4 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vica , 25 martie 2016

    Pai daca pui numai 3 cesti de lichid la o juma de gaina nu-ti iese nimic

  • Nasha_Nasha

    Nasha_Nasha (Bucatar) , 13 decembrie 2013

    foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 50g unt sau grasime de gaina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sare
  • 1 virf de cutit piper
  • 2 cesti zeama de carne
  • 1 ceasca lapte

Raporteaza reteta

Frigarui in sos (Schaschlik)

Carnea, spalata si curatata de pielite, se taie in bucati potrivite si se condimenteaza dupa gust

2 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vica

Pai daca pui numai 3 cesti de lichid la o juma de gaina nu-ti iese nimic



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele. In acest timp ne ocupam de marinata. Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne