autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de gaina

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. taie bucati si se pune in sosul alb de ciulama. Ciulamaua se pregateste astfel: se incinge grasimea sau untul intr-o cratita, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu zeama de carne si lapte pina se obtine un sos alb de consistenta unei smintini groase.


Se adauga sare, piper si se amesteca bine ca sa nu aiba cocolosi.


Se pun bucatile de carne fierte si se tine cratita intr-un vas cu apa clocotita pina se serveste. La fel se prepara ciulamaua de pui. poate adauga la sos doua linguri de smintina si zeama de la A de lamiie Se poate servi foarte bine cu mamaliguta.


  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Nasha_Nasha

    Nasha_Nasha (Bucatar) , 13 decembrie 2013

    foarte buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

31 voturi

Ingrediente

  • ½ gaina
  • 1 ceapa
  • 2 linguri faina
  • 50g unt sau grasime de gaina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • sare
  • 1 virf de cutit piper
  • 2 cesti zeama de carne
  • 1 ceasca lapte

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Chiftele marinate cu tarhon

Calim ceapa si usturoiul, adaugam rosiile cuburi, foile de dafin, vinul si indulcitorul. Lasam

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Fasole si linte cu caise si carnaciori afumati

Taiem carnaciorii in bucati mici. Intr-o cratita punem ulei de porumb la incins si calim carnaciorii.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Pui in sos Mole

Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust.   Separat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Nasha_Nasha (Bucatar)

foarte buna

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotlet de porc copt in zeama de varza

Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pulpele de pui se dezoseaza si se taie bucati. Ouale se bat bine cu condimentele si smantana. Bucatile de pui se adauga in oua

51 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne