autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Sosuri

CIULAMA de pui cu ciuperci si smantana

Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2006
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2006

Ingrediente
2 buc piept pui, 2 cutii ciuperci, 300 g smantana, 3 linguri faina, sare, piper, ulei, patrunjel si apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

721 voturi

Mod de preparare

Pieptul se taie bucatele si se pune la rumenit cu ciupercile si sarea (dupa gust). Uleiul se freaca la foc mic cu faina pana la omogenizare, apoi se adauga treptat smantana, apoi apa, frecandu-se rapid pana creste (subtire sau gros, dupa preferinte).


Se adauga pieptul cu ciupercile si patrunjelul.


Se lasa la fiert 30 min amestecandu-se incet.


Se da piper si sare dupa gust.


E foarte bun cu mamaliguta si un vin sec rosu. POFTA BUNA!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Paula Paula Rosca , 24 mai 2014

    acus o fac

  • Fara foto

    valentin , 01 iunie 2013

    Acum este pe foc. Pana acum promite

  • Fara foto

    andrei maria , 21 aprilie 2010

    Este f gustoasa!

    • Fara foto

      sim , 26 februarie 2010

      foatre bun de tot

    • Fara foto

      lara , 05 ianuarie 2010

      yammmyyy ce bine suna azi fac si eu :D clarrrrrr

    • Fara foto

      irina , 28 noiembrie 2009

      f bun

    • Fara foto

      gioni4you , 04 octombrie 2009

      la mn sa taiat si nu stiu dc

    • Fara foto

      g alina g , 27 iulie 2009

      A iesit foarte buna, numai ca nu am pus 2 cutii de ciuperci si un singur piept de pui (2 sunt prea multi).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

721 voturi

Ingrediente

  • 2 buc piept pui
  • 2 cutii ciuperci
  • 300 g smantana
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel si apa

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de marius cristinel natarasu

Tocanita de ceapa

Ceapa se toca marunt si se pune la foc cu aripiorele, uleiul, apa, dafinul si bulionul. Se lasa

126 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

peste marinat (usor )

Pestele se curata de intestine si cap, se pune la desarat 1h-1h30min (dupa gust). Apoi, se pune

77 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu peste

saramura de peste

Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt. Se pun la fiert 5-6l apa

252 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

valentin

Acum este pe foc. Pana acum promite



Adauga reteta
Retete
din Sosuri
Sos de spanac

Sos de spanac

Spanacul se spala si se opareste in apa clocotita,iar apoi se pune intr-o strecuratoare. Cand s-a mai racit, fie il tocati la mana,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de rosii Provencale

Sos de rosii Provencale

Am tot vrut sa fac niste penne cu sos provencal, dar nu aveam in casa asa ca, m-am pus sa fac chiar eu, unul, mult mai gustos si mai

1 vot    0 comentarii
45 min
Sosuri