autor:

doru simona

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu smantana

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 octombrie 2010

Ingrediente
* carne de pui(cantitatea e dupa preferinta), * 300 gr smanatana grasa, * 3 linguri faina, * morcov, * telina, * ardei gras, * ceapa, * sare,piper, * malai

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem putin ulei si trecem carnea sa se prajeasca f putin.Intre timp omogenizam bine smantana cu faina si diluam cu zeama in care a fiert carnea. Adaugam peste carnea usor rumenita si mai adaugam zeama de la carnea fiarta atat cat dorim de groasa ciulamaua. Dam cateva clocote si la sfarsit adaugam patrunjel tocat fin pt decor.


Pentru mamaliga punem intr.un ceaun de preferat, apa cu sare si putin malai si lasam pana incepe sa fiarba. Adaugam malai in functie de cate portii dorim sa iasa. lasam la foc mic sa fiarba cca 20 min.


Se serveste alaturi de ciulamaua calda.
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu smantana

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Scaloppine cu smantana

Intr-o tigaie de teflon se pun cubuletele de unt si usturoiul intreg; Feliile de carne se bat bine,se

8 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margareta Schiopu , 30 ianuarie 2016

    SUPERRR DELICIU ...MULTUMESC ...

  • Fara foto

    Cori Cornelia , 10 august 2014

    EXCELEN TE BUNA

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    e f gustoasa si daca mai adaugam cateva ciuperci proaspete, eu nu am pus ca nu aveam prin casa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

      Imi place ciulamaua tare mult..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • * carne de pui(cantitatea e dupa preferinta)
  • * 300 gr smanatana grasa
  • * 3 linguri faina
  • * morcov
  • * telina
  • * ardei gras
  • * ceapa
  • * sare,piper
  • * malai

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona

Salata de fasole verde

punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem fasolea verde congelata sa fiarba. o lasam vreo

6 voturi    8 comentarii
30 min
Salate

bomboane ciocolatoase

Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata

11 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tartine de castravete cu branza si smantana

Castravetele se taie feliute nu f subtiri . Branza se amesteca cu smantana si mararul tocatu,

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive

doru simona (Chef de cuisine)

e f gustoasa si daca mai adaugam cateva ciuperci proaspete, eu nu am pus ca nu aveam prin casa



Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Ciocanele de pui cu naut si sos de gorgonzola

Se spala ciocanelel de pui apoi se usuca cu un servet absorbant si se condimenteaza cu sare si piper. Se frig ciocanelele pe grill-ul

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata Se sareaza si pipereaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne