autor:

doru simona

» » Mancaruri cu carne

Ciulama de pui cu smantana

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem putin ulei si trecem carnea sa se prajeasca f putin.Intre timp omogenizam bine smantana cu faina si diluam cu zeama in care a fiert carnea. Adaugam peste carnea usor rumenita si mai adaugam zeama de la carnea fiarta atat cat dorim de groasa ciulamaua. Dam cateva clocote si la sfarsit adaugam patrunjel tocat fin pt decor.


Pentru mamaliga punem intr.un ceaun de preferat, apa cu sare si putin malai si lasam pana incepe sa fiarba. Adaugam malai in functie de cate portii dorim sa iasa. lasam la foc mic sa fiarba cca 20 min.


Se serveste alaturi de ciulamaua calda.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cori Cornelia , 10 august 2014

    EXCELEN TE BUNA

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    e f gustoasa si daca mai adaugam cateva ciuperci proaspete, eu nu am pus ca nu aveam prin casa

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Imi place ciulamaua tare mult..

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • * carne de pui(cantitatea e dupa preferinta)
  • * 300 gr smanatana grasa
  • * 3 linguri faina
  • * morcov
  • * telina
  • * ardei gras
  • * ceapa
  • * sare,piper
  • * malai

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de doru simona

Salata de fasole verde

punem apa cu sare la fiert si cand clocoteste punem fasolea verde congelata sa fiarba. o lasam vreo

6 voturi    8 comentarii
30 min
Salate de legume

bomboane ciocolatoase

Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata

11 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Tartine de castravete cu branza si smantana

Castravetele se taie feliute nu f subtiri . Branza se amesteca cu smantana si mararul tocatu,

5 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Cori Cornelia

EXCELEN TE BUNA

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Pui tirolez

Pui tirolez

Pieptul de pui l-am taiat felii. Le-am spalat bine si le-am lasat sa se scurga. Am condimentat cu sare de mare, piper proaspat rasnit,

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanele de pui umplute si infofolite

Ciocanelele spalate si bine sterse cu un servet de hartie se umplu cu cate o lingurita de creme de branza ,pe care o punem intre carnea

0 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Fripturi