autor:

autor

» » Aperitive

Ciuperci cu maioneza

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smintina groasa, marar, patrunjel.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

106 voturi

Mod de preparare


Dupa ce s-au curatat, ciupercile se fierb acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita,impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi se scurg de apa in strecuratoare, unde se lasa sa se raceasca.


Maioneza obisnuita se amesteca cu smintina, potrivindu-se gustul ca sare, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin,apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse.


Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.

Retete
Alte retete din Aperitive

CIUPERCI CU MAIONEZA

Ciupercile se clatesc si se taie marunt,dupa care se amesteca cu maioneza ,se adauga mararul tocat

11 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive

Salata de ciuperci cu maioneza de soia

Ciupercile se clatesc si se lasa la scurs. Daca doriti le puteti taia marunt , dupa care se amesteca

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Firican Madalin , 31 decembrie 2014

    nui rea

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

106 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • sare
  • 250-300 g maioneza
  • 100-150 ml smintina groasa
  • marar
  • patrunjel.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...



Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume

Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive