autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ciuperci in otet

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
2 l otet, 400 g sare, 40 g piper boaba, 50 g foi de dafin, 20 g cuisoare (facultativ), 30 g marar, 4 l apa.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciupercile proaspete se curata, se sorteaza dupa marime, se spala in mai multe ape reci si se pun la scurs intr-o sita, intr-un vas emailat se pun apa, otetul si sarea. amesteca bine pina se dizolva sarea, apoi se adauga ciupercile si se pune vasul ia foc pentru fierbere. Cind solutia a dat in fiert se indeparteaza spuma, se adauga condimentele si se rnai fierbe cca 25 minute, timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca. Ciupercile se scot cu paleta si se asaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece).


Se toarna la suprafata putin ulei si se leaga, se pastreaza la loc uscat si racoros.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 400 g sare
  • 40 g piper boaba
  • 50 g foi de dafin
  • 20 g cuisoare (facultativ)
  • 30 g marar
  • 4 l apa.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Florentina Ramona Stoian

Friptura de pui la cuptor

Se iau doua pungi magice si intr-una se adauga copanele spalate si curate, Knorr Punga Magica, usturoiul

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Somloi galuska

Galbesnusurile se bat cu zahar, se adauga faina si spuma tare de albus, apoi compozitia se imaprte

11 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Pizza iute cu salam

Rosiile in bulion se mixeaza pana devine un piure, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt atre bune.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi