autor:

Fara foto

» » Aperitive cu legume

Ciuperci la gratar

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg ciuperci, 10 g piper, 2 leg, verdeata, 150 ml ulei, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

102 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se aleg mai mari si egale, se spala, se curata, li se scot piciorusele care se toaca marunt si se arnesteca cu piperul pisat, sarea si verdeata taiata foarte marunt. In palaria ciupercii si in golul ramas de la picioruse se asaza aceasta tocatura, se adauga cite putin ulei si se pun pe gratarui incins, uns cu ulei. Cind sint bine patrunse (fripte), se scot de pe gratar si se asaza in farfurie sau pe platoul de servire si se stropesc cu unt topit deasupra.


Se servesc calde, ca antreuri, gustari etc.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Delicioase...

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Cand fac ciuperci la gratar sau pe plita, pun si putina slaninuta taiata marunt, in loc sa le stropesc cu unt.

Dificultate

Medie

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg ciuperci
  • 10 g piper
  • 2 leg
  • verdeata
  • 150 ml ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

236 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca pana se formeaza un aluat fluid

0 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume
Tarta cu dovlecei si telemea

Tarta cu dovlecei si telemea

Se pregatesc ingredientele la temp.camerei. Se razuieste telemeaua (pe partea mare a razatoarei) se pune intr-un bol. Dovleceii se curata

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu brinza