autor:

Fara foto

» » Aperitive cu legume

Ciuperci la gratar

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ciupercile se aleg mai mari si egale, se spala, se curata, li se scot piciorusele care se toaca marunt si se arnesteca cu piperul pisat, sarea si verdeata taiata foarte marunt. In palaria ciupercii si in golul ramas de la picioruse se asaza aceasta tocatura, se adauga cite putin ulei si se pun pe gratarui incins, uns cu ulei. Cind sint bine patrunse (fripte), se scot de pe gratar si se asaza in farfurie sau pe platoul de servire si se stropesc cu unt topit deasupra.


Se servesc calde, ca antreuri, gustari etc.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Delicioase...

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Cand fac ciuperci la gratar sau pe plita, pun si putina slaninuta taiata marunt, in loc sa le stropesc cu unt.

Dificultate

Medie

Timp

1h

102 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 2 kg ciuperci
  • 10 g piper
  • 2 leg
  • verdeata
  • 150 ml ulei
  • sare.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Dana Cernat

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga cate un ingredient* pe rand si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.
* adauga pe rand si apasa butonul "adauga" dupa fiecare ingredient



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Conopida Pane

Conopida Pane

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive cu legume
Roșii uscate la cuptor

Roșii uscate la cuptor

Preîncălzeşte cuptorul la 150°C . Spală roşiile, şterge-le, taie-le în două, scoate sâmburii. Într-o tavă unsă bine

10 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu legume