festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Ciuperci marinate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aleg ciuperci albe, de cultura, de preferat mici.


Se curata si se spala


bine in mai multe ape.


Se pun ciupercile si uleiul intr-o cratita si se lasa


sa fiarba 15 inute.


Se adauga sare, piper, o foaie de dafin si citeva


linguri de otet.


Se asaza in borcane, de 1/2 l, se acopera cu celofan si se


fierb pe baie de apa timp de o ora.


  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Eu le strilizez in cuptor.Tot cam o ora.

Dificultate

Medie

Timp

2h

44 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 100 g ulei
  • sare
  • piper
  • 1-2 foi dafin
  • 4 linguri otet

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Eu le strilizez in cuptor.Tot cam o ora.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi