festivalul blogurilor gustoase

autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Ciuperci murate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr. sare la 1 kg. ciuperci).


Se spala apoi usor in apa cu putin otet. Intre timp se fierbe otet de vin, punand la 1 l de otet 20 gr. sare, si cateva boabe de piper alb. Cand otetul clocoteste se pun ciupercile, lasandu-le sa fiarba bine.


Se pun de fierbinte, cu otet cu tot in borcane mici, si dupa ce s-au racorit se leaga bine cu hartie pergament.


  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Buretii de fag se gasesc mai nou la supermarketuri, asa ca nu o mai luam prin paduri. Reteta e buna, eu i-am oparit putin inainte de ai pune la borcan. Am pus piper negru, boabe de mustar si pikant fix (100g. la 2 l apa). In alti ani mai puneam straturi de ceapa si morcov, acum am lasat numai ciupercile ca sa-si pastreze savoarea. Sper sa fie la fel de bune!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Super. Am sa fac si eu dupa reteta asta.Sunt foarte aromati

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. ciuperci
  • 20 gr. sare
  • 1 l otet de vin
  • boabe de piper alb

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

5 voturi    0 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

169 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

215 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Super. Am sa fac si eu dupa reteta asta.Sunt foarte aromati

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Gem de visine mentolat

Gem de visine mentolat

Scoatem samburii si dam visinele prin masina de tocat carne sau le blenduim, personal prefer mixerul. Daca doriti puteti lasa 1/2 din

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gem de capsuni

Gem de capsuni

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade

0 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Conserve si muraturi