autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Ciuperci murate

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. ciuperci, 20 gr. sare, 1 l otet de vin, boabe de piper alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Se aleg ciuperci mici, rotunde si inchise. Trebuie sa fie proaspete. Dupa ce se rup coditele, se freaca cu putina sare (20 gr. sare la 1 kg. ciuperci).


Se spala apoi usor in apa cu putin otet. Intre timp se fierbe otet de vin, punand la 1 l de otet 20 gr. sare, si cateva boabe de piper alb. Cand otetul clocoteste se pun ciupercile, lasandu-le sa fiarba bine.


Se pun de fierbinte, cu otet cu tot in borcane mici, si dupa ce s-au racorit se leaga bine cu hartie pergament.

Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Visine la borcan

Se spala, se scoate samburele si se amesteca.Se lasa de azi pe maine apoi se pune in borcane.

5 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Dulceata de soc si mure

Se poate face numai din soc sau din mure. Dar combinata este mai buna. Ciorchinii de soc, bine copt,

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Buretii de fag se gasesc mai nou la supermarketuri, asa ca nu o mai luam prin paduri. Reteta e buna, eu i-am oparit putin inainte de ai pune la borcan. Am pus piper negru, boabe de mustar si pikant fix (100g. la 2 l apa). In alti ani mai puneam straturi de ceapa si morcov, acum am lasat numai ciupercile ca sa-si pastreze savoarea. Sper sa fie la fel de bune!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2009

    Super. Am sa fac si eu dupa reteta asta.Sunt foarte aromati

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. ciuperci
  • 20 gr. sare
  • 1 l otet de vin
  • boabe de piper alb

Raporteaza reteta

Ceapă roşie murată, un pic afrodisiacă

M-a întrebat cineva, de curând, ce reţete pregătesc pentru Sfântul Valentin şi

14 voturi    3 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan

Zacusca pentru iarna

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si

170 voturi    15 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Se taie marunt (cubulete) zarzavatul, se amesteca cu sarea si conservantul apoi se pune in borcane. Inlocuieste

216 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Super. Am sa fac si eu dupa reteta asta.Sunt foarte aromati



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi