autor:

Fara foto

» » Aperitive cu legume

Ciupercute cu maioneza

Autor: cristina simion (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Ciupercile se spala,se taie cotoarele.


Se unge o tava cu ulei.


Se aseaza ciupercile cu filamentele in sus,se presara pe fiecare un praf de sare si se pune un virf de cutit de unt. dau la cuptor.


Cotoarele se pun la fiert intr-o craticioara cu apa.Dupa ce s-au firt se scot si se toaca marunt.


Se fierbe 1 ou tare si din galbanusul fiert si cel crud se face maioneza:se amesteca galbenusurile cu o lingurita de mustar ,apoi se freaca cu ulei si se adauga citeva picaturi de lamiie.Maioneza se amestecqa cu cotoarele tocate.


Palariile se scot de la cuptor dupa ce s-au inmuiat bine,se lasa la racit si se umple fiecare ciupercuta cu amestecul cu maioneza.


Se dau la frigider 1 ora.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • -ciuperci champinion
  • -unt
  • -sare
  • maioneza
  • -2 galbenusuri
  • -ulei
  • -1 lingurita mustar
  • -citeva picaturi de lamiie(optional)

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de cristina simion

Supa de rosii deosebita

Se calesc ceapa,cozile de patrunjel tocate,morcovul ras,ardeiul tocat cu putin ulei. Se adauga dovlecelul

9 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

SIERRA DE BURTA

Se fierbe burta bine,se taie fisii,apa se arunca.Se toaca ceapa,sunca,ardeiul iute,maslinele(fara

13 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Conserva ardei copti

Ardeii se coc,se curata,se pun intr-un vas. Zaharul,otetul,sarea,piper,dafin se dau intr-un clocot

73 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu legume
Spanac gratinat

Spanac gratinat

Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cascavalul ras si cele

13 voturi    17 comentarii
50 min
Aperitive cu legume
Pateu de Conopida

Pateu de Conopida

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste, punem buchetelele de conopida

1 vot    2 comentarii
35 min
Aperitive cu legume