1. Amesteca faina cu sarea si bicarbonatul.Fa o roata in centru si adauga ouale, apoi toarna 50 ml lapte si 1 lingura unt/margarina topit(a).Amesteca pana ce toata faina s-a incorporat, apoi bate pana ce obti o pasta fara cocoloase si mai groasa.Apoi adauga treptat laptele, amestecand continuu.Lasa aluatul sa stea 30 minute, dar numai daca doresti, caci nu este neaparat necesar.
2. Prajeste clatitele intr-o tigaie cu putin unt/margarina topit(a), punand cate 1 polonic pentru fiecare clatita. Serveste-le cu diferite umpluturi (gem, branza, ciocolata etc.), alaturi de 1-2 globuri de inghetata, sau daca vrei sa le faci sarate, umple-le cu sunca, cascaval, cremvusti, mustar, ketchup etc.
*eu am pus colorant in aluat pentru a obtine clatite “vesele” cu diferite culori *
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii