Clatite

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 g faina simpla
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri unt topit si racit
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie/ portocala/ zahar vanilat/ esente/ ghimbir
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat laptele (l-am folosit la temperatura camerei), apa minerala si untul topit.

La final se aromatizeaza dupa preferinta cu coaja de citrice/ esente, etc. Intr-o tigaie unsa cu putin ulei se toarna un polonic din compozitia de mai sus si se intinde uniform in tigaie. Dupa ce clatita s-a copt, se intoarce cu ajutorul unei palete si se lasa la copt inca putin.

Se scoate clatita pe o farfurie si se continua cu restul compozitiei. Se pot umple cu gem/ dulceata, crema de ciocolata/ vanilie, branza cu stafide, miere sau orice va place.

Cantitatea de lichid poate varia in functie de cum preferati sa fie clatitele, mai subtiri sau mai groase. Trebuie sa mai tineti cont si de faptul ca pe masura ce incepeti sa coaceti clatitele aluatul se mai ingroasa asa ca il mai puteti subtia cu putin lichid din cand in cand.

Iar pentru varianta de post, scoateti din ingrediente oul si untul si inlocuiti laptele cu aceeasi cantitate de apa minerala/ suc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise