autor:

zbiggi

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Clatite cu branza dulce

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Din drojdie + 1 lingura de zahar + 100 ml lapte am facut o maia pe care am lasat-o la caldura aproximativ 15 min.


Am amestecat faina cu maiaua, cele 2 oua intregi + 1 galbenus, 4 linguri de zahar, 100 ml de ulei, 300 ml lapte + 200 ml apa minerala, un strop de sare; dupa ce am trecut de 500 ml de lichid n-am mai masurat ci am pus dupa cum cerea compozitia pana a devenit suficient de subtire.


Am facut clatitele in 2 tigai in acelasi timp ca sa mearga mai repede; am avut ajutor de nadejde la tigai pe mami :) Au iesit 28 de clatite (14 mici, 14 mai mari).


Pentru ca am pus ulei in aluatul de clatite, tigaia n-am uns-o cu ulei decat inainte de prima clatita; am invatat asta din retetele fetelor de pe net si intr-adevar in felul acesta nu s-a facut fum in bucatarie, nici nu s-au lipit deloc clatitele.


Pentru umplutura am amestecat cu mixerul toate ingredientele pana cand am obtinut o compozitie cremoasa, dar fara sa curga.


N-am pus multa umplutura in clatite, am vrut sa ramana subtiri si sa pot umple cat mai multe, totusi 5 au ramas fara branza si le-am umplut cu gem de capsune.


Am uns cu unt un vas yena, am asezat clatitele umplute, deasupra am pus din loc in loc putin unt.


Am pus vasul in cuptor pentru 30 min (primele 10 min pe foc mare, apoi mic).


Cu cateva minute inainte de a le scoate din cuptor am presarat zahar pentru aspect.


~*~ Pofta buna! ~*~

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionica Nec , 14 noiembrie 2013

    chiar astazi am pregatit si la iubitei mei nepotei ,citeva clatite umplute cu fineti ah ce s=au bucurat

  • Fara foto

    Vio , 31 august 2013

    Am sa incerc si eu sa fac asa clatitele.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Un desert delicios!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Ce bunatate!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      cred ca sunt mai bune fara drojdie.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Dacă fac clătite nu o să ajung niciodată să le bag la cuptor. Înainte de a termina toată compoziţia sunt şi ele terminate. Eu îmi fac şi cu branză dulce şi smântană. Şi fără drojdie.

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      nici io nu obisnuiesc sa fac cu drojdie. insa de data asta am incercat pentru ca aveam impresia ca o sa iasa niste clatite pufoase ca norisorii. ei de unde :P au fost pufoase, dar n-a fost o diferenta spectaculoasa fata de clatitele simple.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Nu am incercat niciodata cu drojdie. Si eu fac clatite cu branza dulce la cuptor dar le fac si un sos de vanilie.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      foarte bune,eu le fac pachetele(plicuri),le dau la cuptor si presar zahar brun.felicitari.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Delicioase...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Aluat clatite:
  • *15 linguri (cu varf) de faina
  • *20 g drojdie
  • *2 oua intregi + 1 galbenus
  • *5 linguri (cu varf) de zahar
  • *100 ml lapte pt maia
  • *100 ml ulei
  • *300 ml lapte + 200 ml apa minerala + cat mai cere aluatul
  • *un varf de cutit de sare
  • Umplutura:
  • *500 g branza dulce
  • *2 galbenusuri
  • *3 linguri (cu varf) de zahar
  • *250 g samantana
  • *esenta de vanilie
  • *coaja de lamaie
  • rasa
  • *100 g stafide
  • *unt pt uns vasul si clatitele

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de zbiggi

Paste cu sos de rosii proaspete

1. Roşiile se spală, cele mici se taie în două sau patru, celelalte se decojesc, se îndepărtează

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Friptura de porc

Fellile de carne le-am marinat cateva ore. Am uns cu putin ulei o tava tapetata cu alufolie, am

3 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

22 voturi    15 comentarii
40 min
Budinci

Ionica Nec

chiar astazi am pregatit si la iubitei mei nepotei ,citeva clatite umplute cu fineti ah ce s=au bucurat

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale le mixam spuma cu un praf de sare

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri