autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pentru clatite, aveti nevoie de 2 oua, 100 ml ulei, 400 gr faina, un strop de sare si 700 ml apa minerala., Pentru umplutura : 500 gr brinza de vaca, 300 ml smintina ,2 oua, 50 g stafide, coaja rasa de la o lamiie, 1 plic zahar vanilat si zahar tos, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

87 voturi

Mod de preparare

Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa.


Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita, cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt .


Dupa ce am aranjat primul rind, adaugam peste el , smintina .Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind, pe care le asezam invers decit primele .


Dupa ce am terminat si rindul acesta , adaugam smintina.


Facem atitea rinduri, cite avem nevoie.


Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit. Le lasam acolo pina cind prind o crusta frumoasa deasupra.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Brioşe cu glazură de ciocolată

Reţeta este pentru 20 de brioşe. Într-un vas se taie ciocolata în cuburi mai mici

2 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zbirciog Violeta , 06 mai 2015

    mda deliioase cu siguranta.

  • Fara foto

    Carstoc Mariana , 09 iulie 2014

    delicioase!!!!!

  • Fara foto

    Costy Simona Murgu , 29 martie 2014

    delicios!!!chiar azi le fac

    • Elena_Duca

      Elena_Duca (Chef de cuisine) , 02 martie 2014

      am facut si eu aseara!

    • Fara foto

      Flori Rugina , 29 ianuarie 2014

      ...O, BUNATATE....RABDARE SI POFTA SA AI....:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2013

      Smantana normala Dane !

    • Fara foto

      Dan , 05 decembrie 2013

      Se folosește Smantana lichida pentru Frisca sau Smantana normala?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Ha, ha, ha....! Multumesc Adrian Ghimus ...

    • Fara foto

      Dragomir Anka , 13 octombrie 2013

      !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      simina , 15 iulie 2013

      daca pui stafidele la inmuiat in esenta de rom ies mai bune

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Un deliciu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari arata foarte bine.Ai votul meu.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Minunate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Foarte frumos arată!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Aceeasi reteta fac si eu,doar ca le impatuream in 4.Dar parca arata mai bine rulate.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Ce ciuda imi este, nu pot sa vad pozele, decat primele doua.......cred ca sunt tare bune la cuptor,felicitari o sa fac si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Imi plac foarte mult clatitele cu branza si smantana; imi aduc aminte de copilarie...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Cu crema de vanilie sunt o nebunie.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Super gustoase,mie imi plac si cu crema de vanilie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Reteta asta o fac si eu. Sunt foarte bune.

    • Fara foto

      florica , 05 octombrie 2008

      Smantana sa fie cu zahar.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Putin rom ii da un gust mult mai aromat , chiar si putin esenta de vanilie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

      Da,produsul final este apetisant.Si eu obisnuiesc sa fac asemenea clatite, doar ca stafidele nu le inmoi in apa , ci le tin circa 10 minute in esenta de rom,astfel ca umplutura va fi mai parfumata si gustul umpluturii mai bun.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

87 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • aveti nevoie de 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 400 gr faina
  • un strop de sare si 700 ml apa minerala.
  • Pentru umplutura : 500 gr brinza de vaca
  • 300 ml smintina ,2 oua
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 plic zahar vanilat si zahar tos
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Salam de casa din pulpe de pui

Dezosam pulpele spalate si uscate, iar oasele rezultate le dam deoparte, pentru o viitoare ciorba. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu carne

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie. Piperul rosu il maruntim in mojar. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi

Elena_Duca (Chef de cuisine)

am facut si eu aseara!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu miere

Biscuiti cu miere

Buni pentru ceai, cafea sau chiar simpli Sunt atât de buni ca nu te saturi sa i mananci se mixeaza zahărul cu ouăle, se adaugă

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Ciocolata de casa (reteta traditionala)

Apa impreună cu zahărul se pun la fiert la foc mic circa 10 min până se topeşte zahărul.Tot pe foc se adaugă 250 g de margarină

51 voturi    17 comentarii
30 min
Dulciuri diverse