autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Pentru clatite, aveti nevoie de 2 oua, 100 ml ulei, 400 gr faina, un strop de sare si 700 ml apa minerala., Pentru umplutura : 500 gr brinza de vaca, 300 ml smintina ,2 oua, 50 g stafide, coaja rasa de la o lamiie, 1 plic zahar vanilat si zahar tos, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 2h

87 voturi

Mod de preparare

Clatitele se fac dupa metoda obisnuita. Intre timp preparam crema de brinza la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa.


Crema se amesteca bine si apoi cu lingura , punem din compozitie pe clatita,rulam clatita, cu crema si o punem intr-un vas Yena uns cu unt .


Dupa ce am aranjat primul rind, adaugam peste el , smintina .Rulam apoi clatitele pentru cel de-al doilea rind, pe care le asezam invers decit primele .


Dupa ce am terminat si rindul acesta , adaugam smintina.


Facem atitea rinduri, cite avem nevoie.


Dupa ce am terminat de aranjat clatitele le introducem in cuptorul preincalzit. Le lasam acolo pina cind prind o crusta frumoasa deasupra.
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Branzoaice

Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina. Imediat dupa

43 voturi    13 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Dintr-un kg de portocale,rezulta cam 200-250 g coji. Se aleg portocale cu coaja mai subtire. Cojile

8 voturi    10 comentarii
4h
Dulciuri diverse

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Zbirciog Violeta , 06 mai 2015

    mda deliioase cu siguranta.

  • Fara foto

    Carstoc Mariana , 09 iulie 2014

    delicioase!!!!!

  • Fara foto

    Costy Simona Murgu , 29 martie 2014

    delicios!!!chiar azi le fac

    • Elena_Duca

      Elena_Duca (Chef de cuisine) , 02 martie 2014

      am facut si eu aseara!

    • Fara foto

      Flori Rugina , 29 ianuarie 2014

      ...O, BUNATATE....RABDARE SI POFTA SA AI....:)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2013

      Smantana normala Dane !

    • Fara foto

      Dan , 05 decembrie 2013

      Se folosește Smantana lichida pentru Frisca sau Smantana normala?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

      Ha, ha, ha....! Multumesc Adrian Ghimus ...

    • Fara foto

      Dragomir Anka , 13 octombrie 2013

      !!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      simina , 15 iulie 2013

      daca pui stafidele la inmuiat in esenta de rom ies mai bune

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Un deliciu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari arata foarte bine.Ai votul meu.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Minunate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

      Foarte frumos arată!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Aceeasi reteta fac si eu,doar ca le impatuream in 4.Dar parca arata mai bine rulate.Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 16 iunie 2009

      Ce ciuda imi este, nu pot sa vad pozele, decat primele doua.......cred ca sunt tare bune la cuptor,felicitari o sa fac si eu.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Imi plac foarte mult clatitele cu branza si smantana; imi aduc aminte de copilarie...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Cu crema de vanilie sunt o nebunie.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Super gustoase,mie imi plac si cu crema de vanilie.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Reteta asta o fac si eu. Sunt foarte bune.

    • Fara foto

      florica , 05 octombrie 2008

      Smantana sa fie cu zahar.

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Putin rom ii da un gust mult mai aromat , chiar si putin esenta de vanilie.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

      Da,produsul final este apetisant.Si eu obisnuiesc sa fac asemenea clatite, doar ca stafidele nu le inmoi in apa , ci le tin circa 10 minute in esenta de rom,astfel ca umplutura va fi mai parfumata si gustul umpluturii mai bun.Vekas Maria

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

87 voturi

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • aveti nevoie de 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 400 gr faina
  • un strop de sare si 700 ml apa minerala.
  • Pentru umplutura : 500 gr brinza de vaca
  • 300 ml smintina ,2 oua
  • 50 g stafide
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 plic zahar vanilat si zahar tos
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Limba cu ciuperci si sos de rosii

Limba spalata o punem la fiert in supa ,iar la timpul potrivit luam spuma formata deasupra. Fierbem

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Ciorba de dovlecel

Curatam dovleceii , le scoatem semintele si ii dam pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa verde , rosia

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe

Elena_Duca (Chef de cuisine)

am facut si eu aseara!



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Mosocoarna cu prune

Mosocoarna cu prune

Din faina, apa, sare drojdie + zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute. Intre timp curatam prunele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje