autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

Clatite cu finetti

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2013
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie, sarea, 100 ml lapte si cu un tel sau mixerul amestecati bine. Adaugati faina cernuta, amestecati din nou bine pana cand compozitia nu mai are cocoloase, apoi treptat adaugati cantitatea de lapte si amestecati pana se obtine o compozitie fina, bine omogenizata. Incalziti tigaia, ungeti cu putin ulei si cu un polonic, turnati in tigaia incinsa din compozitia de clatite, coaceti fiecare clatita pe ambele parti. Clatitele obtinute le umpleti cu ce umplutura preferati. Clatitele mele au fost umplute cu finetti.


Alte retete gasiti pe blogul meu la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina alba cernuta
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta rom
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 2 linguri de untdelemn
  • 1/2 lingurita sare
  • finetti.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

21 voturi    20 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

14 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte) si lasati-o sa stea cam 10

32 voturi    17 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje