Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam.
Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni
peste care am pus cateva rondele de banana.
Separat pregatim urmatorul sirop:se amesteca apa cu zeama si coaja de lamaie ,scortisoara si zaharul.Se pune pe foc si se amesteca bine lasand pana se topeste zaharul .
Impaturim sub forma de sul fiecare clatita , le punem intr-o tava si turnam siropul peste ele.
Dam la cuptor pentru 8-10 min.
Servim ca atare sau pudrate cu zahar.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii