autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Coaste de Porc si cartofi la cuptor

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 noiembrie 2009

Ingrediente
500-600 gr de cartofi, 4-6 coaste de porc, 100 gr de parmezan, 2 crengute de rozmarin, sare, piper, ulei, unt, , Marinada pentru carne este formata din:, 1 ceapa tocata marunt, 3-4 catei de usturoi, 1 lingura de unt, 150 ml de vin alb demi-dulce, sare, boia

Dificultate: Medie Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala se curata si se taie cu cubulete potrivite. Intr-o tava unsa cu unt se aseaza catofii si se presara rozmarinul peste ei, se sareaza si se da la cuptor la foc potrivit, se lasa 20-25 de minute si se-ncearca.


Coastele de porc se pun intr-o marinada formata din:


1 ceapa tocata marunt


3-4 catei de usturoi


1 lingura de unt


150 ml de vin alb demi-dulce


sare, boia


Se lasa aproximativ doua ore marinada la frigider, dupa care se scoate si se pot pune coastele pe gratar sau se pot pune in tigaie la prajit in ulei. Dupa care se scot si se pun pe servetele absorbante pentru a inlatura surplusul de grasime.


Se-ncearca cartofii iar daca sunt facuti se poate pune cascaval sau parmezan si se mai da 10-15 minute la cuptor.


Dupa care se scot cartofii si se aranjeaza ca in imaginile alaturate.


Pofta Buna


www.reteteleluisupernico.blogspot.com

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    O bunatate !

  • Fara foto

    gogu mandis , 21 aprilie 2010

    ceva de vis!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

    E apetisant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Super delicios....

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Arata foarte bine.....delicios.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Arata foarte bine.....delicios.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Arata asa de bine ca mi s-a facut foame.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500-600 gr de cartofi
  • 4-6 coaste de porc
  • 100 gr de parmezan
  • 2 crengute de rozmarin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • unt
  • Marinada pentru carne este formata din:
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt
  • 150 ml de vin alb demi-dulce
  • sare
  • boia

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

1 vot    0 comentarii
40 min
Fripturi

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Craciun

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pasare cu vin in punga de copt

Pasare cu vin in punga de copt

Bucatile de pasare spalate si curatate de piele le punem intr-un vas turnam vinul si adaugam cuisoare enibahar 1foaie de dafin si le

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi
Rulada de porc cu sos pikant de prune

Rulada de porc cu sos pikant de prune

Scoateti samburii din prunele proaspete si blendati-le impreuna cu menta proaspata; Puneti vinul la redus pe foc, impreuna cu stelutele

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi