591
retete

» » Cocteiluri si lichioruri

Cocteiluri si lichioruri

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Vin fiert exotic

    Se pune vinul cu zaharul la fiert si intre timp se storc portocalele si se taie gutuia cubulete. Cand incepe sa fierba vinul se adauga sucul de portocale si gutuia, se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste, se adauga si scortisoara. Se pune in

    2 comentarii

  • Alternative răcoroase

    Varsă fructele congelate în blender, alături de iaurt şi suc. Amestecă treptat, în mai multe ture pâna se obţine un piure. Se poate consuma ca atare. A doua variantă: Pune în loc de suc un borcan de compot de piersici, adaugă un borcan

    5 comentarii

  • Reteta jinarsului de Bistrita

    Prin noiembrie se macina merele si se pun in butoaie si se lasa la fermentat pana primavara. Cand a inflorit marul ducem merele macinate(borhotul)la cazan. Din borhotul fiert in cazan rezulta o tuica de 25-28 de gr(ciusla).Dupa ce sa terminat tuica slaba(ciusla)se

    12 comentarii

  • Coniac (brandy) de casa  

    Nu i-am spus “cognac” pentru a nu intra in conflict cu cei de la Bureau National Interprofessionel du Cognac. Este o bautura asemanatoare coniacului, asa cum se prepara intr-o comuna din Timis, Teremia Mare, o renumita regiune viticola din Banat.

    11 comentarii

  • Floris (bautura alcoolica)

    Am amestecat vinul cu zaharul pina s-a topit, am adaugat siropul, alcoolul si esenta. Le-am amestecat toate intr-un bowl mare si am servit cu gheata sau se poate fara, este o bautura ce o prepar dupa reteta mamei mele de ani de zile. O servim de pasti

    12 comentarii

  • Lichior de nuci verzi

    Spalam bine nucile, le crestam in patru dar cu atentie fara sa le desprindem (vezi foto). Le punem in borcan, adaugam peste ele zaharul si toate aromele, cu mentiunea ca batonul de vanilie il despicam in doua si scortisoara o rupem in bucati, asta pentru

    4 comentarii

  • Cocktail de fructe

    Intr-un vas se pune compotul de struguri,de cirese, de persici care se tau bucati mai mici,de prune care se tau,nectarine si de pere. Se amesteca toate apoi se poate servi. Pofta Buna!!! :)

    1 comentariu

  • Suc cu morcovi

    Se spala si se curata fructele si morcovi, se taie mai marunt si se baga la storcator. Sucul rezultat se serveste proaspat sau se da rece.

    6 comentarii

  • Milkshake cu ou  

    Oul crud este un aliment complet si hranitor. In combinatie cu laptele este un mic dejun foarte usor de facut, plin de vitamine. Puneti oul crud intr-un blender, laptele si mixati 5-8 secunde. Laptele poate fi putin caldut. Cine doreste poate adauga

    5 comentarii

  • Milkshake cu banane  

    Se curata banana, se taie in cateva bucati si se pune in blender, impreuna cu laptele. Se mixeaza 10-15 secunde. Se obtine o bautura spumoasa, cu consistenta de frisca. Delicios, parfumat, aromat.

    8 comentarii

  • Cornata

    Se pun la macerat fructele de coarne cu zaharul. Se pastreaza in camara timp de trei saptamani agitand damigeana din cand in cand. Se adauga alcoolul combinat cu apa. Se poate consuma dupa alte doua- trei saptamani. Coarnele sunt dulci acrisoare si

    6 comentarii

  • Visinata cu migdale

    Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa se scurga zeama din visine.Peste 7 zile adaugam 1 litru alcool dublu rafinat si mai lasam 7 zile la macerat.Dupa 14 zile

    8 comentarii

  • Gingerata

    Ghimbirul se curata si se taie bucatele. Bucatelele de ghimbir se pun in paharul de blender. Peste ele se pun mierea si zeama de lamaie. Se pun 500ml de apa (atat intra in paharul meu de la blenderul vertical) . Si se mixeaza cateva momente cu blenderul.

    0 comentarii

  • Socata

    Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar. Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand

    6 comentarii

  • Whisky de apartament  

    Whisky este un pic cam pretentios spus, de fapt este o bautura spirtoasa preparata in casa, dar care la gust seamana foarte mult cu un whisky de calitate. Reteta aceasta am folosit-o pe vremea cand locuiam la bloc iar la alimentara din colt gaseam numai

    19 comentarii

  • Caipirinha de cãpsuni

    Am încercat sã fac Caipirinha de cãpsuni, si a iesit super bunã:) merge si cu fructe de pãdure, maracuja... Cachaça este o bãuturã spirtuasã, tipic brazilianã fãcutã din trestie de zahãr, data trecutã am fãcut Cipirinha bazã, dar dupã

    6 comentarii

  • Milkshake de capsuni si kiwi

    Se curata de coaja cele doua kiwi.Capsunile se spala,se rup de codita si se usuca.Intr-un pahar pt blender,se adauga capsunile taiate,kiwi taiat felii,sau dupa plac,lingurile de zahar si laptele.Se amesteca bine cu blender-ul pana devine o crema spumoasa.Se

    11 comentarii

  • Shodou cu galbenus si miere  

    Este o bautura foarte buna, sanatoasa, hranitoare, face bine cand te doare gatul. Usor de preparat. Puneti in blender (cu dispozitivul pentru batut frisca, spuma) putin lapte ca sa nu se lipeasca mierea de fundul blenderului, mierea si galbenusul crud,

    3 comentarii

  • Milkshake cu miere  

    Puneti intr-o cana de blender mierea si laptele, mixati pana se dizolva mierea. Puneti bautura in cana si puteti s-o serviti si cu paiul. Laptele nu trebuie sa fie prea fierbinte, cel mult 40-45 grade Celsius.

    3 comentarii

  •   1   2   3   4   5   6   7   8   9 »


Bucatarul stie tot
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: