autor:

autor

» » Aperitive

COLTUNASI CU BRANZA

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg branza telemea, un ou,50 g unt, 200 ml smintina, 25 g faina, marar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

107 voturi

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cand nu mai necesita faina.


Se asaza aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.


Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.


Se taie foaia in patrate de 5/5 cm.Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat.Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert.


Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute , dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi,se strecoara fara sa se limpezeasca.


Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cusmintina deasupra.vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire.Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba.
Retete
Alte retete din Aperitive

Coltunasi cu branza sarata

Preparare aluat Se pune faina intr-un castron, se adauga ouale, un praf de sare si apa calduta. Se

2 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii

24 voturi    2 comentarii
40 min
Aperitive

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Pregatesc foarte des coltunasi,sunt buni si usor de facut.

  • Fara foto

    florin , 11 aprilie 2009

    Este super, desi am mai mancat facuti de mama mea, dar sunt atat de buni incat am vrut sa stie si sotia mea ce sunt coltunasii.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 2 oua mari
  • 150 g faina
  • 50 g gris
  • 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg branza telemea
  • un ou,50 g unt
  • 200 ml smintina
  • 25 g faina
  • marar.

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !



Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu cas si legume

Placinta cu cas si legume

Vanata si dovlecelul le taiem rondele si le asezonam cu sare (am folosit sare cu ierburi italiene) , le lasam sa stea putin sa lase

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Pizza cu dovlecel, cas si sunca

Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin. Intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive