autor:

autor

» » Aperitive cu brinza

COLTUNASI CU BRANZA

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cand nu mai necesita faina.


Se asaza aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.


Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.


Se taie foaia in patrate de 5/5 cm.Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat.Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert.


Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute , dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi,se strecoara fara sa se limpezeasca.


Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cusmintina deasupra.Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire.Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

    Pregatesc foarte des coltunasi,sunt buni si usor de facut.

  • Fara foto

    florin , 11 aprilie 2009

    Este super, desi am mai mancat facuti de mama mea, dar sunt atat de buni incat am vrut sa stie si sotia mea ce sunt coltunasii.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

107 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 2 oua mari
  • 150 g faina
  • 50 g gris
  • 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg branza telemea
  • un ou,50 g unt
  • 200 ml smintina
  • 25 g faina
  • marar.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Tochitura macelareasca cu cus-cus

Carnea o taiem cuburi cu latura de 3 cm, carnatii ii feliem, iar kaizerul il taiem fasii. Curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Vol au vent cu crema de branza

Vol au vent intra in categoria acelor aperitive festive ultra rapid si usor de preparat. Va propun

1 vot    3 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Rulada de cascaval

Cea mai simpla si mai rapida dintre ruladele aperitiv este cea din cascaval (cunoscuta si sub numele

8 voturi    8 comentarii
30 min
Retete de Pasti

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi

Tarta cu branzeturi

Aluatul: Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Intr-un vas punem faina cernuta, praful de sare, drojdia si incepem sa framantam. Turnam

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie, se amesteca putin si se lasa deoparte.

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza