autor:

manuela

» » Dulciuri diverse

Coltunasi moldovenesti

Autor: manuela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu apa pina devine o coca nu foarte tare, branza se amesteca cu oul separat intr-un castron pana se moaie branza. Apoi se intinde coca cu un sucitor pina se intinde si devine o foaie subtire, dupa care se taie in patratele.


Se pune branza si se unesc colturile ca sa iasa un triunghi. Asa se face cu toti pina terminam coca. Intre timp punem apa la foc cu un praf de sare si cu o lingura de faina pina clocoteste, apoi agaugam coltunasii unul cate unul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 30-45 minute.


Se scot pe o farfurie si se presara zahar dupa gust. Pofta buna!!

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

34 voturi

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 praf sare
  • o cana cu apa calduta
  • 350 g branza telemea de vaca sau oaie
  • 1 ou si 100g zahar

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de manuela

Paste cu ton

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, intre timp taiem sunca cubulete sau fasii mai maricele, ceapa

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Friptura de miel la cuptor

Se aseaza carnea in tava impreuna cu condimentele, apa, uleiul,vinul si usturoiul taiat rondele.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Placinta cu mere

Se iau doua linguri de faina, una de zahar si drojdia si se pun intr-un castron cu putina apa si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Rulada din dovleac

Rulada din dovleac

Dovleacul a fost copt la cuptor si lasat sa se raceasca. Vom bate ouale cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul pudra mixam pana

1 vot    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari este din cartea "Delicii in bucatarie".

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse