autor:

manuela

» » Dulciuri diverse

Coltunasi moldovenesti

Autor: manuela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: manuela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
600g faina, 1 praf sare, o cana cu apa calduta, 350 g branza telemea de vaca sau oaie, 1 ou si 100g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

35 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu apa pina devine o coca nu foarte tare, branza se amesteca cu oul separat intr-un castron pana se moaie branza. Apoi se intinde coca cu un sucitor pina se intinde si devine o foaie subtire, dupa care se taie in patratele.


Se pune branza si se unesc colturile ca sa iasa un triunghi. Asa se face cu toti pina terminam coca. Intre timp punem apa la foc cu un praf de sare si cu o lingura de faina pina clocoteste, apoi agaugam coltunasii unul cate unul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 30-45 minute.


Se scot pe o farfurie si se presara zahar dupa gust. Pofta buna!!
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Negresa insiropata cu glazura de ciocolata si frisca

Nucile le taiem marunt cu un cutit. Ouale (de la temperatura camerei) le batem spuma impreuna cu

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Monica Oana , 16 februarie 2015

    La aluat va sfatuiesc sa puneti un strop de ulei ( 1 lingura) si un galbenus de oi. Iese mai fin. Incecati si umplutura cu visine (fara samburi) , sau chiar din dulceata / gem si stropiti la final cu sirop de visine.....,Acesta va fi un desert

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

35 voturi

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 praf sare
  • o cana cu apa calduta
  • 350 g branza telemea de vaca sau oaie
  • 1 ou si 100g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de manuela

Paste cu ton

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, intre timp taiem sunca cubulete sau fasii mai maricele, ceapa

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Friptura de miel la cuptor

Se aseaza carnea in tava impreuna cu condimentele, apa, uleiul,vinul si usturoiul taiat rondele.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Placinta cu mere

Se iau doua linguri de faina, una de zahar si drojdia si se pun intr-un castron cu putina apa si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse


Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Minciunele (cirighele)

Minciunele (cirighele)

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de

141 voturi    35 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse