autor:

manuela

» » Dulciuri diverse

Coltunasi moldovenesti

Autor: manuela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: manuela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
600g faina, 1 praf sare, o cana cu apa calduta, 350 g branza telemea de vaca sau oaie, 1 ou si 100g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

35 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu apa pina devine o coca nu foarte tare, branza se amesteca cu oul separat intr-un castron pana se moaie branza. Apoi se intinde coca cu un sucitor pina se intinde si devine o foaie subtire, dupa care se taie in patratele.


Se pune branza si se unesc colturile ca sa iasa un triunghi. Asa se face cu toti pina terminam coca. Intre timp punem apa la foc cu un praf de sare si cu o lingura de faina pina clocoteste, apoi agaugam coltunasii unul cate unul si lasam sa fiarba la foc mic cca. 30-45 minute.


Se scot pe o farfurie si se presara zahar dupa gust. Pofta buna!!
Se amesteca faina cu sarea si cu
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse

paste cu lapte si scortisoara

Intr-o cratita se pune laptele ,cand a dat in clocot se pun pastele si zaharul dupa ce au fiert pastele

11 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Monica Oana , 16 februarie 2015

    La aluat va sfatuiesc sa puneti un strop de ulei ( 1 lingura) si un galbenus de oi. Iese mai fin. Incecati si umplutura cu visine (fara samburi) , sau chiar din dulceata / gem si stropiti la final cu sirop de visine.....,Acesta va fi un desert

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

35 voturi

Ingrediente

  • 600g faina
  • 1 praf sare
  • o cana cu apa calduta
  • 350 g branza telemea de vaca sau oaie
  • 1 ou si 100g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de manuela

Paste cu ton

Pastele se pun la fiert in apa cu sare, intre timp taiem sunca cubulete sau fasii mai maricele, ceapa

0 voturi    0 comentarii
20 min
Paste si pizza

Friptura de miel la cuptor

Se aseaza carnea in tava impreuna cu condimentele, apa, uleiul,vinul si usturoiul taiat rondele.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi

Placinta cu mere

Se iau doua linguri de faina, una de zahar si drojdia si se pun intr-un castron cu putina apa si

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac

Placinta taraneasca cu dovleac

Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Clatite cu ciocolata pentru un mic dejun delicios

Topim untul. Intr-un bol, amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, plicul de cappuccino si praful de sare). Mixam cele

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse