autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Compot de corcoduse

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.


1. Pentru servire imediata:


Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.


Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .


2. Pentru toamna - iarna:


Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.


Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care


siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.


Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    GEORGIANA , 10 iulie 2014

    MA AJUTAT MULT SA INVAAT

  • Fara foto

    maria , 12 iulie 2010

    Conservant se pune sau nu?

  • Fara foto

    mihaela , 28 iunie 2010

    un litru de apa si 450g zahar,la ce cantitate de corcoduse ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • La 1 l apa se adauga 450 g zahar.
  • Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

GEORGIANA

MA AJUTAT MULT SA INVAAT

Ti-a placut? Da-o mai departe!
coca cola

Adauga ingredientele pe care le ai la dispozitie si vei gasi retetele dorite pentru cei dragi.



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Catina cu miere

Catina cu miere

Catina o curatam bine de codite, o spalam cu apa calduta si o punem intr-o sita la scurs. Bobitele scurse le trecem prin blender. Pasta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sos de legume pentru iarna

Sos de legume pentru iarna

Intr-o oala punem niste apa la fiert. Spalam rosiile si cand apa din oala incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiior si le lasam cam

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi