Compot de corcoduse

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Compot de corcoduse

Ingrediente

  • La 1 l apa se adauga 450 g zahar.
  • Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Mod de preparare

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.

1. Pentru servire imediata:

Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .

2. Pentru toamna - iarna:

Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care

siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.

Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise