autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Compot de corcoduse

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
La 1 l apa se adauga 450 g zahar., , Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.


1. Pentru servire imediata:


Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.


Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .


2. Pentru toamna - iarna:


Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.


Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care


siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.


Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    GEORGIANA , 10 iulie 2014

    MA AJUTAT MULT SA INVAAT

  • Fara foto

    maria , 12 iulie 2010

    Conservant se pune sau nu?

  • Fara foto

    mihaela , 28 iunie 2010

    un litru de apa si 450g zahar,la ce cantitate de corcoduse ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • La 1 l apa se adauga 450 g zahar.
  • Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

GEORGIANA

MA AJUTAT MULT SA INVAAT



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Pasta de ardei iuti

Pasta de ardei iuti

Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste

0 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise

Gem fin de caise

Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra. Rupem

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi