autor:

valentina ionita

» » Conserve si muraturi

Compot de corcoduse

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
La 1 l apa se adauga 450 g zahar., , Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.


1. Pentru servire imediata:


Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.


Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .


2. Pentru toamna - iarna:


Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.


Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care


siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.


Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi

Compot de corcoduse fara conservant

Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati

40 voturi    14 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Compot de corcoduse

la 5 kg de corcoduse se pune 1 kg de zahar. eu am avut 4,600 kg de corcoduse si am pus 800 de gr

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    GEORGIANA , 10 iulie 2014

    MA AJUTAT MULT SA INVAAT

  • Fara foto

    maria , 12 iulie 2010

    Conservant se pune sau nu?

  • Fara foto

    mihaela , 28 iunie 2010

    un litru de apa si 450g zahar,la ce cantitate de corcoduse ?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • La 1 l apa se adauga 450 g zahar.
  • Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

GEORGIANA

MA AJUTAT MULT SA INVAAT



Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Ardei iuti ciresica in otet

Ardei iuti ciresica in otet

Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g. In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet. Adaugam cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet

Gogosari in otet

Se spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi