Se pregatesc 3 borcane de 800ml. Se spala si se lasa la scurs cu gura in jos, pe un servet curat sau se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit, in acest fel sterilizandu-le.
Se pune la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat. Se spala merele, se curata de coaja si se taie in jumatati si se indeparteaza caseta semintelor. Se trec prin jet de apa rece, iar cand siropul clocoteste, se pun la fiet la foc mic, acoperind vasul cu un capac.
Cand merele sunt patrunse se toarna vinul si se lasa compotul sa mai dea cateva clocote, apoi se toarna fierbinte in borcane, carora le infiletam repede capacele si le lasam sa se raceasca pana a doua zi , acoperite cu paturi.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii