Se aleg pere tari si sanatoase. Se curata de coaja si de seminte si se taie in patru. Fiecare feliuta se trece prin zeama de lamaie.
Se aseaza in borcane pana ce se umplu borcanele. Se adauga apa in fiecare borcan. Se varsa apoi apa intr-o cratita si se adauga 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan. Se pune si scotisoara (de preferat baton)si cuisoarele. Se aduce totul la fierbere, dupa care se adauga si perele. Se fierb cam 10-15 minute pana ce se inmoaie putin.
Intre timp se spala si se sterilizeaza borcanele (10 minute in cuptorul incins la 100 de grade). Se distribuie perele in borcane, se adauga siropul, se pun capacele si se fierb in dunst inca 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert borcanele si apoi se depoziteaza in camara sau beci.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii