autor:

autor

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot de pere aromat

    Reteta postata pe: 18 martie 2005
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest timp se pun la fiert zaharul si apa, se adauga perele, scortisoara si cuisoarele.


Se lasa sa fiarba acoperit pina se moaie perele.


Se serveste rece

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Este o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

    Reteta e super,compotul e foarte aromat.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

22 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 3 pahare apa
  • 300g zahar
  • zeama de la o lamiie
  • o bucatica scortisoara
  • 2-3 cuisoare

Raporteaza reteta

Printeaza reteta

Socata

10 flori soc se pun intr-un borcan cu 10 litri de apa, 1 lamaie taiata felii, 1 kg zahar sau ecihvalent,

273 voturi    15 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe

Compot de cireşe sau vişine

Fructele, curăţate de codiţe, se spală şi se aşează în borcane, nepresate. Siropul rece sau

115 voturi    2 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Limonada-crema la gheata

Se bat bine smintina cu zeama de fructe sau siropul si se adauga treptat, amestecind mereu apa mineralaSe

15 voturi    1 comentariu
25 min
Sucuri si compoturi de fructe

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi