Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Visinele le spalam bine si le indepartam coditele.
Punem in borcane visine, cat sa fie pana la jumatate.
Masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.
Adaugam si zaharul necesar, 3 linguri la borcan ori numarul de borcane.
Punem oala pe foc si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.
Acesta il repartizam in fiecare borcan.
Deasupra punem putina aspirina sau conservant.
Inchidem bine borcanele.
Le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.
Punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.
Le sterilizam la foc potrivit pana ce observam ca visinele incep sa se crape.
Cand sunt gata le scoatem din oala, le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a 2 a zi.
A 2 a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii