autor:

valentina ionita

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot din boabe de struguri

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri.


Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.


Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.


2. Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la gulerul” borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.


Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Vom reveni la ac fereastra,mai la toamna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2010

    Multumesc mult...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      Foarte bun si foarte usor de preparat............*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci.
  • Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna.
  • 1. Pentru consumul imediat:
  • 500 g boabe de struguri
  • 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie
  • 2. Pentru iarna :
  • 3 kg boabe de struguri ,3 l apa
  • 1 kg zahar
  • cca 10 g sare de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Vinete pane in aluat de clatite de post

Vinetele se taie rondele, se stropesc cu zeama de lamaie , se trec prin aluatul de clatite si se

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu legume

Macrou afumat

Pestele se tine putin la decongelat,se decapiteaza,se scot intestinele si se curata bine in interior

37 voturi    44 comentarii
2h
Aperitive cu peste

ŞALĂU CU MAIONEZĂ ŞI OUĂ DE PREPELIŢĂ

Şalăul se fierbe, se dezosează, se taie mărunt, se amestecă cu maioneza, se adaugă firele de

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Limonada cu visine

Limonada cu visine

Spalam visinele, indepartam coditele si scoatem samburii. Intr-un vas mai mare punem apa plata cu zaharul si amestecam, pana ce, acesta

1 vot    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe
Nectar de corcoduse

Nectar de corcoduse

Corcodusele curatate de codite si frunze, le spalam bine cu apa rece si le punem intr-o oala mare (eu amo oala de 20L pe care am folosit-o)

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi