autor:

valentina ionita

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot din boabe de struguri

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2010
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

1.


Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri.


Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.


Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.


2. Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la gulerul” borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.


Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Vom reveni la ac fereastra,mai la toamna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2010

    Multumesc mult...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      Foarte bun si foarte usor de preparat............*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci.
  • Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna.
  • 1. Pentru consumul imediat:
  • 500 g boabe de struguri
  • 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie
  • 2. Pentru iarna :
  • 3 kg boabe de struguri ,3 l apa
  • 1 kg zahar
  • cca 10 g sare de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

"Icre" din migdale

Migdalele se macina in rasnita de cafea. Se stoarce painea foarte bine de apa si se pune in blender

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive cu legume

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
10 min
Retete de post

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie

Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ... Aceste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Smoothie de sfecla rosie,telina, morcovi si mere - O bautura racoritoare si sanatoasa

Smoothie de sfecla rosie,telina, morcovi si mere - O bautura racoritoare si sanatoasa

* Se spala si se curata sfecla,telina si morcovul de coaja, iar marul de seminte. * Se taie in cubulete. * Se pun in blender si se

1 vot    2 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe
Shake din lapte de migdale, ananas si banane

Shake din lapte de migdale, ananas si banane

Un shake delicios, sanatos si plin de vitamine si energie... Cu epidemia asta de gripa trebuie sa avem mai mare grija de noi ... Ananasul

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe