autor:

valentina ionita

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot din boabe de struguri

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 octombrie 2010

Ingrediente
Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci., Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna., 1. Pentru consumul imediat:, 500 g boabe de struguri, 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie, 2. Pentru iarna :, 3 kg boabe de struguri ,3 l apa, 1 kg zahar, cca 10 g sare de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1.


Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri.


Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.


Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.


2. Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la gulerul” borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.


Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Vom reveni la ac fereastra,mai la toamna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2010

    Multumesc mult...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      Foarte bun si foarte usor de preparat............*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci.
  • Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna.
  • 1. Pentru consumul imediat:
  • 500 g boabe de struguri
  • 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie
  • 2. Pentru iarna :
  • 3 kg boabe de struguri ,3 l apa
  • 1 kg zahar
  • cca 10 g sare de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Salata de sfecla rosie si branza

Este un aperitiv gustos, usor, de efect si care poate fi servit la orice ora ... Taiem branza si

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. Preparăm un

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Dulceata din flori de salcam

Se spala in apa rece florile de salcam, se indeparteaza coditele alegand numai florile si se lasa

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Suc natural.

Suc natural.

Punem toate fructele si legumele in blender, taiate bucati mai mici (dupa ce au fost si curatate de coaja). Punem paharul cu apa si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Healty Smoothie cu morcov si zmeura

Healty Smoothie cu morcov si zmeura

Decojiti banana si portocala Spalati bine morcovii si zmeura Taiati morcovii in cubulete Introduceti ingredientele in blenderul

2 voturi    0 comentarii
10 min
Bauturi