autor:

valentina ionita

» » Sucuri si compoturi de fructe

Compot din boabe de struguri

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 octombrie 2010
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 octombrie 2010

Ingrediente
Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci., Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna., 1. Pentru consumul imediat:, 500 g boabe de struguri, 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie, 2. Pentru iarna :, 3 kg boabe de struguri ,3 l apa, 1 kg zahar, cca 10 g sare de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1.


Se spala strugurii foarte bine alternand apa calduta cu apa rece pentru a scapa de orice urma de substanta chimica cu care au fost stropiti si de eventualele mici vietati intalnite adeseori in ciorchinele de struguri.


Se aduna cu grija boabele de struguri si se scurg bine de apa.


Se fierbe un sirop din apa si zahar,iar dupa gust se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. adauga boabele de struguri ,se fierb pana devin moi.,iar dupa fierbere se mai tine oala acoperita pana se raceste.


2. Boabele de struguri pregatite ca mai sus,se aseaza in borcane pana la gulerul” borcanului si se acopera cu siropul preparat din apa,zahar,sare de lamaie.


Se sterilizeaza cca 30 min.Borcanele se invelesc individual in hartie pt fierbere.Timpul de sterilizare se masoara din momentul inceperii fierberii,pana la oprirea focului.Racirea se face de la sine,la temperatura camerei.Lasati borcanele in vasul in care au fiert pana a doua zi.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Multumesc mult...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Vom reveni la ac fereastra,mai la toamna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2010

    Multumesc mult...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

      Foarte bun si foarte usor de preparat............*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Se pot folosi atat struguri albi cat si struguri rosii. Eu am folosit de aceasta data struguri din via tatalui meu.Sunt foarte parfumati si dulci.
  • Compotul poate fi folosit imediat sau pastrat pentru iarna.
  • 1. Pentru consumul imediat:
  • 500 g boabe de struguri
  • 250 g zahar,cateva picaturi zeama de lamaie
  • 2. Pentru iarna :
  • 3 kg boabe de struguri ,3 l apa
  • 1 kg zahar
  • cca 10 g sare de lamaie.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de valentina ionita

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic

Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi

O alta modalitate inedita pentru a vopsi ouale de Paste...Doar cu colorant alimentar si orez.

Se adauga in cutiuta cateva linguri de orez si in functie de nuanta si de intensitatea culorii turnati

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...



Adauga reteta
Retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Socata

Socata

Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic. Turnam 5 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa

3 voturi    11 comentarii
48h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam

Sirop din flori de salcam

1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci.Le-am lasat la scurs intr-o

0 voturi    1 comentariu
3h
Sucuri si compoturi de fructe