autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

CONOPIDA MURATA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

CONOPIDA SE RUPE BUCHETELE SI SE ASAZA IN BORCANE SE ADAUGA BOABELE DE MUSTAR SI HREANUL, SE FACE APA CU SARE SI SE PUNE PESTE CONOPIDA DIN BORCAN SE ADAUGA OTETUL SE CAPSEAZA SE POATE CONSUMA IN APROXIMATIV 4 SAPTAMINI.

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    La conopida e pune intotdeauna otet alb.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

    Foarte frumoase muraturile, le apreciez!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Tare bine arata, dar si ale lui Sidy sunt de nota 10.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Daca dai un clocot conopidei,ramane alba nu se ingalbeneste

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Sidy, aici e vorba de conopida murata, nu de muraturi asortate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      De obicei pun conopida la murat in butoi cu multe alte legume...

    • Fara foto

      pepino , 26 ianuarie 2009

      Conopida se tine la inceput in apa cu sare. Se foloseste sare grunjoasa. Se pune mai mult otet, o lingura fiind prea putin, cca. 200 ml otet la 1 l de apa. Amestecul de apa cu sare si otet se toarna fierbinte peste conopida din borcane. Se pot pune si boabe de piper. Printre buchetelele de conopida se pot pune si felii de morcov crestate in forma de floricele, pentru aspect. Conopida e murata si se poate consuma dupa 4 saptamani.

    • Fara foto

      Madalina , 02 noiembrie 2008

      E buna reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

33 voturi

Ingrediente

  • CONOPIDA
  • APA
  • SARE MARE NEIODATA 1 LINGURA DE SARE LA 800 ML DE BORCAN
  • 1 LINGURA OTET DE SEINEANA
  • BOABE DE MUSTAR,RADACINA HREAN

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA

ALB SI NEGRU

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Drob vegetal cu nuci

Ceapa se toaca fin si se caleste cu putina apa, apoi se adauga 4 linguri fulgi de ovaz si se mai

5 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de Pasti

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

11 voturi    8 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

La conopida e pune intotdeauna otet alb.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Conserve si muraturi
Salata cu ghebe

Salata cu ghebe

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr). Curatam

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari si conopida in otet

Gogosari si conopida in otet

Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare. Gogosarii se curata si se taie

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi